Загрузка...

Олів'є

Олів
+7
0
07 бер
Олів'є


Готуємо смачний салат олів'є


З чим у більшості людей асоціюється всіма улюблене свято Новий рік? Звичайно зі снігом, ялинкою, фільмом «Іронія долі», мандаринами, ну і звичайно ж із салатом олів'є. Салат олів'є відомий і улюблений абсолютно усіма. Цей салат підкуповує, перш за все, тим, що його дуже просто приготувати, а ситність і чудовий смак підкорюють повністю. Рецептів для приготування домашнього салату олів'є досить багато, всі вони відрізняються один від одного за способом приготування, за інгредієнтами, які додають господині. За кордоном салат олів'є був відомий як «Російський салат». Класичний рецепт салату складався з зеленого горошку, м'яса або ковбаси, моркви, яєць, картоплі, солоних огірків, цибулі, сметани і солі за смаком. Майже всі продукти салату необхідно варити, треба стежити за варінням овочів, інакше вони переваряться, і вийде пюре. Цей рецепт сильно відрізняється від рецепта Люсьєна Олів'є, який і придумав салат олів'є. Він був кухарем відомого московського ресторану «Ермітаж». У його салаті присутній м'ясо рябчиків, телячий язик, паюсна ікра, пікулі і каперси. Але класичний салат доступний для приготування кожному, але якщо ви додасте в нього копчену курячу грудку замість м'яса, вийде досить оригінально і дуже смачно. Люсьєн Олів'є придумав салат в 60-і роки 19 століття. Рецепт свого салату кухар тримав у секреті. Після його смерті всі вважали рецепт салату загубленим, проте, інгредієнти стали відомі в 1904 році, і рецептуру салату відновили.

Рецепт сучасного салату «Олів'є»:
• Варену картоплю
• Яйця, зварені круто
• Ковбаса докторська варена
• Мариновані огірки
• Банку зеленого горошку
У подальшому інгредієнти салату неодноразово змінювалися, одні продукти замінювалися іншими.

Спосіб приготування салату:
1. Овочі необхідно відварити
2. Почистити і нарізати дрібними кубиками
3. Заправити салат майонезом
Інша назва цього салату «Зимовий». Така назва з'явилася у зв'язку з тим, що всі продукти доступні в зимовий час. Потім, інгредієнти салату стали змінюватися: стали додавати варену моркву, ковбасу замінили на варене м'ясо або курку, також стали додавати яблука. Іноді в олів'є додають ріпчасту цибулю, що не зовсім правильно, цей салат дуже ніжний, м'який, володіє «святковим» смаком, а гострота цибулі руйнує всю ідею свята і не покращує, а навпаки, погіршує смак салату олів'є.

Готуємо самі салат олів'є це просто дуже смачний рецепт
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: