Рецепти з фото і відео

Рецепт салат олів'є

Рецепт салат олів
+5
0
07 бер
Рецепт салат олів'є


Найсмачніший рецепт салат олів'є


Серед запахів, що асоціюються з Новорічними святами, салат олів'є займає, напевно, лідируюче місце. Існує безліч варіантів інгредієнтів цього салату. Нижче наведено найбільш поширений рецепт салат олів'є. Насправді, справжній склад цього французького салату так і не був відомий, адже його істинний творець Люсьєн Олів'є забрав секрет його приготування з собою в могилу. Однак основні складові були відомі ще в 1904 році і рецепт був відновлений.

Для приготування вам знадобиться:
• Шинка або варена ковбаса (також можна замінити відварною куркою) 200-250г.
• Картопля (середній) 4 шт.
• Яйця 4 шт.
• Ріпчасту цибулю (середнього розміру) 1 шт.
• Морква 1 шт.
• Корнішони (огірки мариновані) 4 шт.
• Яблуко (бажано кисле) 1 шт.
• Зелений горошок 1 банка
• Майонез
• Чорний перець, сіль

Для його приготування необхідно:
• Добре промити картоплю, не очищаючи від шкірки.
• Також потрібно добре вимити неочищену моркву.
• Потім треба покласти всі овочі в каструлю, залити їх водою. Закип'ятити все це і варити на слабкому вогні приблизно годину-півтора, при цьому не розварювати овочі.
• Зварені овочі вийняти з каструлі і повністю остудити.
• Після овочів потрібно зварити яйця. Покласти їх у киплячу (воду обов'язково підсолити) і варити після закипання близько 8-10 хвилин. Потім яйця перекласти в окремий посуд, налити холодну воду і остудити, а після очистити.
• Порізати яйця або ножем, або (кому зручно) Яйцерізки.
• Тепер треба очистити картоплю від шкірки і нарізати маленькими кубиками.
• З моркви треба теж зрізати шкірочку і також, як картоплю нарізати кубиками.
• Почистити цибулю і дрібно нарізати кубиками.
• Корнішони (мариновані огірки) нарізати маленькими кубиками.
• Вимити яблуко, очистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками. Яблуко лягає в салат по вашому бажанню.
• Також слід нарізати кубиками шинку (курку або ковбасу).
• Після того, як всі інгредієнти нарізані, в одній мисці треба змішати разом картоплю, моркву, шинку, цибулю, зелений горошок, корнішони, яйця і яблуко.
• Олів'є потрібно солити зовсім небагато (так як салат ви будете заправляти майонезом), а потім поперчити перцем.
• І останній етап приготування: потрібно заправити олів'є майонезом, ретельно змішати, дати майонезу просочитися і салат готовий до подачі на стіл.
Приємного всім апетиту!

Дуже простий поширений рецепт салат олів'є приготування без зайвих витрат
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: