Рецепти з фото і відео

Салати на 8 березня

Салати на 8 березня
0
0
06 бер
Салати на 8 березня


Готуємо вдома смачні салати на 8 березня


Перші весняні салати, та ще до першого весняного свята 8-е березня. Саме вони перші постають перед очима гостей і створюють враження про господарку та її кулінарних здібностях. Салати на 8 березня - головні на столі, і завжди намагаюся їх гарно оформити, адже навіть сама проста прикраса може перетворити прості страви на маленьке диво і створити святковий настрій.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування салату нарциси:
• 250 г шампіньйонів
• 350 г курячого філе
• 1 пучок салату
• 3 помідори
• 3 огірка

Для соусу:
• 160 г твердого сиру
• 260 г майонезу
• 2 столові ложки лимонного соку
• 1-2 зубчики часнику
• за смаком сіль, перець

Для прикраси:
• 4 варені яйця
• 2 помідори тверді
• пучок зеленої цибулі
• пучок кропу

Процес приготування:
• Куряче філе відварюємо в трошки підсоленій воді до готовності, потім охолоджуємо, нарізаємо соломкою.
• Печериці очищаємо і нарізаємо пластинками.
• Огірки, помідори миємо й нарізаємо часточками.
• Салат крупно рвемо руками або нарізаємо соломкою.
• З'єднуємо подрібнені філе, печериці, помідори, огірки та салат і заправляємо соусом.
• Для приготування соусу твердий сир трьом на крупній тертці, очищений часник пропускаємо через землянку.
• Потім з'єднуємо майонез з тертим сиром, подрібненим часником, лимонним соком, солимо, перчимо до смаку й ретельно перемішуємо.
• Салат заливаємо приготовленим соусом, відразу накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник на 2 години.
• Перед подачею до столу перемішуємо і викладаємо на плоске блюдо у вигляді вісімки.
• При викладання салату в середину поміщаємо стаканчики.
• Коли весь салат буде викладений, то стаканчика прибрати.
• Змащуємо салат зверху майонезом і прикрашаємо квіточками нарцисів, пелюстки вирізаємо з яєчного білка, а серединки формуємо з шматочків помідорів і яєчного жовтка.
• З зеленої цибулі робимо ніжки і листя квітів, посипаємо салат подрібненим кропом.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування салату весна:
• 350 г пекінської капусти
• 2 свіжих огірка
• 200 г шинки
• 3 столові ложки оливкової олії
• 0,5 лимона (сік)
• 0,5 чайної ложки цукру
• чорний мелений перець
• сіль, перець за смаком

Для прикраси:
• пучок зеленої цибулі разом з білою її частиною
• пучок зеленої петрушки
• моркви 1шт
• майонез для декору

Процес приготування:
• З лимона віджимаємо сік, змішуємо його з оливковою олією, додаємо цукор, сіль, чорний перець за смаком і все ретельно збиваємо до однорідності маси, яка повинна побіліти і загуснути.
• Огірки ретельно миємо, як можна тонше, зрізаємо шкірку, яку не викидаємо, так як вона потім буде використовуватися для прикраси, і нарізаємо соломкою.
• Капусту тонко шаткуємо.
• Шинку нарізаємо соломкою.
• Подрібнені капусту, огірки, шинку викладаємо в салатницю і поливаємо масляно - лимонною заправкою.
• Білу частину зеленої цибулі надрізаємо майже на всю довжину, і, розвертаєм їх, викладаємо квіти з цибулі, встромляємо у вигляді крокусів.
• Приготовлені таким чином квіти з цибулі у вигляді крокусів встромляємо в середину салату.
• З тонких шкірок огірка вирізаємо листочки і прикрашаємо ними квіти.
• Посипаємо салат подрібненою зеленню, і брусочками (скибочками), моркви.
• По центру викладаємо трохи майонезу.

Готуємо самі смачненькі салати на 8 березня рецепт приготування дуже простий
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: