Рецепти з фото і відео

Салат олів'є класичний

Салат олів
0
0
06 бер
Салат олів'є класичний


Готуємо просто дивовижний салат олів'є класичний


Напевно, ніхто з нас не уявляє, як можна проводити найшикарніші застілля і святкування без салату олів'є на столі. Навряд чи хто знає, що всіма улюблений салат на просторах країн колишнього Радянського Союзу, не має нічого спільного з тим блюдом, яке було винайдено в шістдесяті роки дев'ятнадцятого століття власником шикарного ресторану Ермітаж - Люсьєном Олів'є. Відомий кулінар тримав в найсуворішому секреті тонкощі приготування цього знаменитого зілля. Тому, смерть самого Олів'є гурмани почали розцінювати, як і втрату оригінального рецепту улюбленої страви. Однак, в силу того, що основні компоненти, що входять до складу, були відомі, вже в 1904 році кулінарам вдалося відновити склад Полібій салату. Відзначимо, що з того часу Олів'є був на стільки видозмінений, що якщо ви хочете відтворити його в оригіналі, то рецепт олів'є класичний надається вам саме в максимально наближеному вигляді до оригіналу.

Інгредієнти для приготування:
• М'ясо рябчика (полтушкі)
• Куряче яйце круто (1 штука)
• Картопля (3 штуки)
• Огірок
• Салат (4 аркуша)
• Майонез «Провансаль» (півтори столові ложки)
• Шийки ракові (3 штуки)
• Каперси (чайна ложка)
• Оливки (5 штук)

Готуємо так, як зазначено нижче:
• Скибочками правильної форми нарізаємо смаженого рябчика, після чого змішуємо, з попередньо нарізаним таким же способом, картоплею. Туди ж домішувати огірок свіжий, оливки, каперси. Все заправити великою кількістю Провансаль з кабуль і соєю.
• Охолодити. Блюдо покласти в скляну (кришталеву) посудину. Для оформлення використовуйте листи салату латук і шийки раку. Блюдо перед подачею на стіл слід гарненько охолодити.
• Пам'ятайте, що не варто засмучуватися, якщо у вашому кулінарному кошику не знайшлося рябчиків, адже їх запросто можна замінити м'ясом курки, куріпки або телятиною. Смачного!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: