Салат "Паска великодня"

Впевнена, що глянувши на фото, ви подумали, що я помилилася! Про який салат може йти мова, якщо на зображенні ви бачите звичайну паска - традиційну пасхальну випічку... А ось і не вгадали! Паску можна, виявляється не тільки пекти! Його можна зробити закусочним, просто приготувавши улюблений салат і оформивши у вигляді традиційного символу Великодня. Хочете здивувати присутніх за вашим великоднім столом такий закусочкой - швидше прочитайте топік до кінця, а після вносьте корективи в своє святкове меню! Адже такий салатик вам по силам - готується він дуже легко і зовсім просто! Для цього нам потрібна форма, яку найпростіше вирізати з пластикової пляшки великого обсягу (1,5 або 2 л) або ж з жерстяної банки з-під ананасів, видаливши дно. Від висоти форми буде залежати висота вашої «паски», так що враховуйте це, коли будете її вирізати. Як я вже зазначала вище, за основу можна взяти абсолютно будь-який салат - навіть улюблений усіма олів'є. Головне, не переборщити з майонезом, інакше він може не триматися і розпадеться. А можна викласти шарами підготовлені інгредієнти, перемазав їх соусом. Компоненти для салату можна нарізати кубиками і можна натерти на терочку. Я пробувала подрібнювати різними способами і прийшла до висновку, що надійніше конструкція вийде все ж з продуктів, які натерті або ж порізані дуже-дуже дрібно. Загалом, всі секрети я вже розкрила, залишилося тільки ілюстративно продемонструвати, як це робила я. Зовсім не плануючи, а просто готуючи салат до сімейної вечері, вирішила, що це можливість показати всім дівчаткам-господиня, як можна урізноманітнити великодній салат. В цьому році такий салатик на моєму святковому столі буде красуватися вже втретє... Підготовлені продукти салату дрібно нарізаємо або натираємо на тертку.
Салат "Паска великодня"
+1
0
07 кві
Інгредієнти:
  • 2 відварених картоплі
  • 3 відварених яйця
  • 2 огірка
  • 250 г вареної ковбаси або шинки
  • 2 ст. л. кукурудзи
  • 50 г майонезу
  • сіль
  • форма для салату з пляшки або жерстяної банки
  • крапелька рослинного масла
  • сметана для «глазурі» - 3 ст. л.
  • різнокольорові продукти для декору (відвареної яєчний жовток, відварена морква, пір\'ячко зеленої цибулі) - по чуть-чуть
  • панірувальні сухарі для обсипання - 3 ст. л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Підготовлені продукти салату дрібно нарізаємо або натираємо на тертку. Яйця

  • Крок 2

    Картоплю нарізаємо.

  • Крок 3

    Ріжемо ковбасу.

  • Крок 4

    Потім огірки.

  • Крок 5

    Форму, за допомогою якої ми будемо формувати салат, необхідно злегка змастити рослинним маслом, щоб, коли вже все буде готово, її можна було легко і без наслідків витягти.

  • Крок 6

    Встановлюємо форму на блюдо, на якому плануєте подавати салат, і викладаєте подрібнені продукти шарами, попередньо подрібнивши їх. А можна і все відразу перемішати, приправивши сіллю і майонезом, а потім просто вже готовим салатом заповнити нашу форму.

  • Крок 7

    А можна і все відразу перемішати, приправивши сіллю і майонезом, а потім просто вже готовим салатом заповнити нашу форму.

  • Крок 8

    Найголовніше при викладанні дуже щільно утрамбувати всі продукти.

  • Крок 9

    Після цього акуратно знімаємо форму, піднімаючи її вгору. Бока акуратно присипаємо панірувальними сухарями. Верхівку змащуємо сметаною і прикрашаємо подрібненими різнокольоровими продуктами.

  • Крок 10

    От і все. Світлого вам Великоднього свята!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: