Загрузка...

Салат "Паска великодня"

Впевнена, що глянувши на фото, ви подумали, що я помилилася! Про який салат може йти мова, якщо на зображенні ви бачите звичайну паска - традиційну пасхальну випічку... А ось і не вгадали! Паску можна, виявляється не тільки пекти! Його можна зробити закусочним, просто приготувавши улюблений салат і оформивши у вигляді традиційного символу Великодня. Хочете здивувати присутніх за вашим великоднім столом такий закусочкой - швидше прочитайте топік до кінця, а після вносьте корективи в своє святкове меню! Адже такий салатик вам по силам - готується він дуже легко і зовсім просто! Для цього нам потрібна форма, яку найпростіше вирізати з пластикової пляшки великого обсягу (1,5 або 2 л) або ж з жерстяної банки з-під ананасів, видаливши дно. Від висоти форми буде залежати висота вашої «паски», так що враховуйте це, коли будете її вирізати. Як я вже зазначала вище, за основу можна взяти абсолютно будь-який салат - навіть улюблений усіма олів'є. Головне, не переборщити з майонезом, інакше він може не триматися і розпадеться. А можна викласти шарами підготовлені інгредієнти, перемазав їх соусом. Компоненти для салату можна нарізати кубиками і можна натерти на терочку. Я пробувала подрібнювати різними способами і прийшла до висновку, що надійніше конструкція вийде все ж з продуктів, які натерті або ж порізані дуже-дуже дрібно. Загалом, всі секрети я вже розкрила, залишилося тільки ілюстративно продемонструвати, як це робила я. Зовсім не плануючи, а просто готуючи салат до сімейної вечері, вирішила, що це можливість показати всім дівчаткам-господиня, як можна урізноманітнити великодній салат. В цьому році такий салатик на моєму святковому столі буде красуватися вже втретє... Підготовлені продукти салату дрібно нарізаємо або натираємо на тертку.
Салат "Паска великодня"
+1
0
07 кві
Інгредієнти:
  • 2 відварених картоплі
  • 3 відварених яйця
  • 2 огірка
  • 250 г вареної ковбаси або шинки
  • 2 ст. л. кукурудзи
  • 50 г майонезу
  • сіль
  • форма для салату з пляшки або жерстяної банки
  • крапелька рослинного масла
  • сметана для «глазурі» - 3 ст. л.
  • різнокольорові продукти для декору (відвареної яєчний жовток, відварена морква, пір\'ячко зеленої цибулі) - по чуть-чуть
  • панірувальні сухарі для обсипання - 3 ст. л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Підготовлені продукти салату дрібно нарізаємо або натираємо на тертку. Яйця

  • Крок 2

    Картоплю нарізаємо.

  • Крок 3

    Ріжемо ковбасу.

  • Крок 4

    Потім огірки.

  • Крок 5

    Форму, за допомогою якої ми будемо формувати салат, необхідно злегка змастити рослинним маслом, щоб, коли вже все буде готово, її можна було легко і без наслідків витягти.

  • Крок 6

    Встановлюємо форму на блюдо, на якому плануєте подавати салат, і викладаєте подрібнені продукти шарами, попередньо подрібнивши їх. А можна і все відразу перемішати, приправивши сіллю і майонезом, а потім просто вже готовим салатом заповнити нашу форму.

  • Крок 7

    А можна і все відразу перемішати, приправивши сіллю і майонезом, а потім просто вже готовим салатом заповнити нашу форму.

  • Крок 8

    Найголовніше при викладанні дуже щільно утрамбувати всі продукти.

  • Крок 9

    Після цього акуратно знімаємо форму, піднімаючи її вгору. Бока акуратно присипаємо панірувальними сухарями. Верхівку змащуємо сметаною і прикрашаємо подрібненими різнокольоровими продуктами.

  • Крок 10

    От і все. Світлого вам Великоднього свята!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: