Загрузка...

Салат "Овечка"

Вже зовсім на порозі новий 2015 рік. Рік овечки. Саме цим символом року я вам і пропоную прикрасити свій новорічний стіл))) Тим більше зробити це зовсім просто. Потрібно лише трішки часу і вашої фантазії. Ну, і певних продуктів, зрозуміло.
Салат "Овечка"
+6
0
29 гру
Інгредієнти:
  • 4-5 зварених картоплин
  • 3-4 зварених яйця
  • 300 г варено-копченої курки (у мене стегенця, але можна використовувати будь-які частини)
  • 1 маринований огірочок
  • 150 г будь-якого твердого сиру
  • 250г майонезу
  • Пара зубчиків часнику
  • Маслини і кетчуп для «малювання мордочки»
  • Сіль, перець
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Готуємо так

  • Крок 2

    Спочатку я підготувала всі продукти для викладання салату. Чистить картоплю, яйця і часник.

  • Крок 3

    Підготувала плоске блюдо для викладання салату. І олівцем намалювала обриси майбутньої мордочки овечки. Цього можна і не робити, але мені так простіше дотримати форму. Першим шаром виклала картоплю. Для цього я натерла на крупній тертці. Зверху шар посипала сіллю і перцем.

  • Крок 4

    Далі приготувала заправку, яку буду змащувати шари салату. У мисочку видавила майонез і змішала його з дрібно порубаним часточками часнику. Додала трохи кип'яченої води, щоб заправка не була дуже густий, і дуже добре перемішала.

  • Крок 5

    Картопляний шар салату змастила приготовленої заправкою.

  • Крок 6

    Далі зайнялася курячими стегенцями. Відокремила від м'яса шкіру і кісточки. А саме м'ясо дрібно покришила.

  • Крок 7

    Виклала його наступним шаром, на картоплю.

  • Крок 8

    І теж добре промазала майонезним соусом.

  • Крок 9

    Білки і жовтки варених яєць відокремила один від одного і натерла на тертці окремо: жовтки - на дрібній, а білки - на крупній. Подрібнені жовтки посипала зверху м'ясного шару. Їх змащувати соусом не потрібно.

  • Крок 10

    Солоний огірочок натерла на крупній тертці і зробила його четвертим шаром салату.

  • Крок 11

    І знову змастила заправкою. Натертими білками виклала майбутнє «обличчя» овечки, тобто всю серединку.

  • Крок 12

    Краї і решту «особи» посипала подрібненим на дрібній тертці сиром.

  • Крок 13

    І, в останню чергу, намалювала моїй овечці «мордочку». Як вічко, носика і рота використовувала порізані маслини, а квіточка вийшла з кетчупу. Вушка замінила вареною ковбасою) Ось така вийшла овечка)))

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: