М'ясний салат «Новорічні іграшки»

М'ясний салат «Новорічні іграшки»


Наближається свято, улюблений багатьма з дитинства. І хоча зараз я ставлюся до нього набагато спокійніше, ніж 20 років і навіть років 5-7 назад, зробити щось своїми руками на новорічну тематику мені завжди цікаво. У цьому рецепті я вирішила вбити відразу двох зайців - зробити дуже смачний салат і красиво прикрасити. Адже від того, наскільки цікаво виглядає блюдо, залежить часом і настрій, і апетит!
М
+4
0
26 гру
Інгредієнти:
  • 300 г нежирної яловичини
  • 3 яйця
  • 150 г твердого сиру
  • 1 велика цибулина
  • майонез
  • сіль
  • суміш перців
  • 1-2 пучка кропу
  • 1 яйце
  • 1 морква
  • трохи буряків
  • 3 смужки болгарського перцю
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Шматочок яловичини промила, відварила протягом 2 годин (не менше, інакше буде жорсткою), прокрутила через м'ясорубку (насадку використовувала досить велику).

  • Крок 2

    Цибулю порізала, залила окропом на 5 хвилин.

  • Крок 3

    Сир натерла на крупній тертці.

  • Крок 4

    Яйця відварила і порізала досить крупно. Не люблю їх дрібно різати в салат, оскільки в цьому випадку вони не відчуваються.

  • Крок 5

    Поєднала три головні інгредієнти - яловичину, сир, яйця - разом. Посолила, перемолола суміш перців.

  • Крок 6

    Злила з цибулі воду, додала його до інших компонентів. Заправила майонезом, все гарненько перемішала. Салат готовий.

  • Крок 7

    Вибрала підходящий посуд - нею став кришталевий піднос, який, по-моєму, дуже підходить до даного страві, нагадує велику крижинку. Виклала частину салату у вигляді трьох іграшок. Вирішила зробити по боках дві однакові фігурні і одну «бурульку» в центрі. Мала їх ближче до правого краю таці, залишаючи лівий вільним, щоб розмістити там «ялинкову гілку».

  • Крок 8

    Відварила яйце, моркву, буряк. Все окремо натерла на самій дрібній тертці. Почала прикрашати іграшки. Спочатку виклала бурякову «забарвлення», потім морквяну. Щоб «забарвлення» іграшок з білка, жовтка і кропу добре тримався, попередньо змастила фігурки майонезом.

  • Крок 9

    Розташувала гілочку свіжого кропу у вигляді ялинкової гілки, а з смужок болгарського перчика зробила петельки для підвішування на ялинку. Ось такий салатик в результаті вийшов. Бажаю всім читачкам гарного передсвяткового настрою!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: