Загрузка...

Теплий салат з квасолі і курячої печінки

Теплий салат з квасолі і курячої печінки


Народ ділиться на дві фракції, тих, хто любить квасолю і тих, хто її терпіти не може. Наш теплий салат з квасолею і курячої печіночку із задоволенням їв весь народ :))), правда, попросив трохи соусу або підливи. Страва з квасолі з печінкою, дуже смачне, ситне і корисне. Користь квасолі оцінили ще наші найдавніші предки, а наскільки корисна куряча печінка і як вона легко засвоюється відомо навіть дітям. До того ж, блюдо недороге і його легко готувати. Правильно зварена квасоля і правильно обсмажена печінка виходять ніжними і м'якими, але трохи соусу до них не завадить. У квасолі і курячої печінки дуже насичений і приємний смак і додавати ще якісь інгредієнти просто не хочеться. Для нашого рецепта потрібна дуже свіжа печінка, тому що смажити її ми будемо дуже швидко.
Теплий салат з квасолі і курячої печінки
+4
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 2 склянки квасолі
  • 600 г печінки
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • рослинне масло
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль
  • мелений перець
  • щіпка мускатного горіха або імбиру
  • томатний соус для соусу (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Квасоля залийте холодною водою на 6-7 годин або на ніч. Потім поставте її на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, додайте 1-2 столові ложки рослинної олії (з маслом квасоля стає ніжніше) і на маленькому вогні варіть до готовності, злийте квасолевий відвар (залиште трохи для соусу). Соліть квасоля за 5 хвилин до закінчення варіння, інакше вона буде жорсткою.

  • Крок 2

    Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте нарізану соломкою моркву, 1/3 ч. ложки солі, 1 ч. ложку цукру і на середньому вогні смажте ще 1 хвилину. Морква готуйте до напівготовності, так смачніше

  • Крок 3

    Влийте в сковороду трохи олії, додайте 1 ст. ложку вершкового масла, коли воно розтане і почне пузиритися, викладіть печінку, обсмажте на середньому вогні по 1-3 хвилини з обох сторін, в кінці смаження посоліть, поперчіть. Змішайте квасоля, цибуля з морквою, курячу печінку і дайте трохи настоятися. Курячу печінку смажте швидко і невеликими порціями, соліть в кінці смаження, інакше вона буде сухою і жорсткою.

  • Крок 4

    Для соусу візьміть залишилася після варіння квасолі воду і трохи квасолі, приблизно в пропорції 1 частина квасолі і 2-3 частини квасоляного бульйону, подрібніть блендером, додайте дрібку мускатного горіха або імбиру і подайте в соуснику до салату. Другий варіант - розбавте томатний соус квасоляним відваром до потрібної консистенції. Перед подачею салат з квасолі з курячою печінкою трохи розігрійте, подайте соус в соуснику.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: