Теплий салат з квасолі і курячої печінки

Теплий салат з квасолі і курячої печінки


Народ ділиться на дві фракції, тих, хто любить квасолю і тих, хто її терпіти не може. Наш теплий салат з квасолею і курячої печіночку із задоволенням їв весь народ :))), правда, попросив трохи соусу або підливи. Страва з квасолі з печінкою, дуже смачне, ситне і корисне. Користь квасолі оцінили ще наші найдавніші предки, а наскільки корисна куряча печінка і як вона легко засвоюється відомо навіть дітям. До того ж, блюдо недороге і його легко готувати. Правильно зварена квасоля і правильно обсмажена печінка виходять ніжними і м'якими, але трохи соусу до них не завадить. У квасолі і курячої печінки дуже насичений і приємний смак і додавати ще якісь інгредієнти просто не хочеться. Для нашого рецепта потрібна дуже свіжа печінка, тому що смажити її ми будемо дуже швидко.
Теплий салат з квасолі і курячої печінки
+4
0
11 лис
Інгредієнти:
  • 2 склянки квасолі
  • 600 г печінки
  • 1 велика цибулина
  • 1 морква
  • рослинне масло
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • 1 ч. л. цукру
  • сіль
  • мелений перець
  • щіпка мускатного горіха або імбиру
  • томатний соус для соусу (за бажанням)
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Квасоля залийте холодною водою на 6-7 годин або на ніч. Потім поставте її на вогонь, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, додайте 1-2 столові ложки рослинної олії (з маслом квасоля стає ніжніше) і на маленькому вогні варіть до готовності, злийте квасолевий відвар (залиште трохи для соусу). Соліть квасоля за 5 хвилин до закінчення варіння, інакше вона буде жорсткою.

  • Крок 2

    Цибулю наріжте півкільцями й обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте нарізану соломкою моркву, 1/3 ч. ложки солі, 1 ч. ложку цукру і на середньому вогні смажте ще 1 хвилину. Морква готуйте до напівготовності, так смачніше

  • Крок 3

    Влийте в сковороду трохи олії, додайте 1 ст. ложку вершкового масла, коли воно розтане і почне пузиритися, викладіть печінку, обсмажте на середньому вогні по 1-3 хвилини з обох сторін, в кінці смаження посоліть, поперчіть. Змішайте квасоля, цибуля з морквою, курячу печінку і дайте трохи настоятися. Курячу печінку смажте швидко і невеликими порціями, соліть в кінці смаження, інакше вона буде сухою і жорсткою.

  • Крок 4

    Для соусу візьміть залишилася після варіння квасолі воду і трохи квасолі, приблизно в пропорції 1 частина квасолі і 2-3 частини квасоляного бульйону, подрібніть блендером, додайте дрібку мускатного горіха або імбиру і подайте в соуснику до салату. Другий варіант - розбавте томатний соус квасоляним відваром до потрібної консистенції. Перед подачею салат з квасолі з курячою печінкою трохи розігрійте, подайте соус в соуснику.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: