Загрузка...

Смачна солянка

Смачна солянка


Раніше цей суп називався «Збірна селянка». Тому що готувався з усього, чого знайдеться у сільського жителя. І хоча назва трохи змінилося, сам принцип - як зробити солянку, залишився колишнім. Головне - це покласти всього і побільше!
Смачна солянка
+2
0
01 лис
Інгредієнти:
  • Яловичина (м\'якоть на кістці) (500 гр)
  • Ковбаса в / к (200 гр)
  • Шинка (200 гр)
  • Ковбаски мисливські п / к 1с (300 гр) 3шт
  • Сосиски Молочні (240 гр) 3шт
  • Паста томатна 25% (120 гр) 4ст.л.
  • Огірки солоні (400 гр) 4шт
  • Печериці (300 гр) 15шт
  • Цибуля ріпчаста (375 гр) 5шт
  • Морква (200 гр) 2шт
  • Олія рослинна (раф.) (30 гр) 3ст.л.
  • Вода питна (3 кг) 3л
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У каструлю достатнього обсягу (не менш 4л) налити холодної води і опустити яловичину на кістці і інші наявні кістки. Після того як вода закипить, злити її. Каструлю вимити, м'ясо та кісточки промити. Налити чистої холодної води і помістити туди м'ясо і кістки. Довести до кипіння, якщо з'явилася ще піна, то зняти її. Покласти одну цибулину та моркву. Варити на повільному вогні не менше 2год. Готовий бульйон залишити остигати, потім поставити в прохолодне місце на 6ч.

  • Крок 2

    Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на крупній тертці.

  • Крок 3

    На розігрітій рослинній олії (можна додати пару ложок вершкового) обсмажити до прозорості цибулю. Додати моркву і готувати близько 3-5 хв.

  • Крок 4

    Викласти томатну пасту і перемішати. На деко або форму для запікання викласти отриману суміш і поставити в духовку розігріту до 100 градусів на 1-1.5ч. Час буде залежати від товщини шару. Можна підсушити зажарку в мікрохвильовці протягом 30 хв на найнижчій потужності. Але за смаком вона відрізнятиметься від приготовленої в духовці.

  • Крок 5

    Готова зажарка повинна покритися глянцевою скоринкою. Така зажарка може зберігатися в замороженому вигляді, не втрачаючи смакових якостей, близько місяця.Картопля очистити і нарізати кубиками або соломкою. Добре промити під холодною водою.

  • Крок 6

    З поверхні бульйону зібрати жир. З бульйону вийняти м'ясо з кісточками. Якщо були рубані кістки, то краще бульйон процідити через марлю. М'ясо відділити від кісток. Бульйон довести до кипіння і покласти картоплю. Посолити. Але покласти в два рази менше солі, ніж зазвичай для вашого смаку. Варити картоплю до готовності.

  • Крок 7

    Огірки нарізати дрібними кубиками, можна натерти на крупній тертці. Закип'ятити 0.5 ст. води і висипати огірки. Гасити 5-7 хв. Якщо огірки натерті, то цей етап пропустити, а відразу нагріти огірки з розсолом.

  • Крок 8

    Додати 0.5 ст. розсолу з-під огірків, довести до кипіння і проварити ще 5 хв. Гриби нарізати пластинками, завтовшки близько 5 мм. На сильному вогні розігріти олію (смачніше буде, якщо змішати рослинне з вершковим) і швидко обсмажити гриби до золотистої скоринки.

  • Крок 9

    Копченості нарізати кубиками або соломкою, як картоплю. Сосиски ріжуться кільцями. Якщо використовується варена ковбаса, то різати, як копченості. Можна жирні копченості злегка обсмажити на сухій сковороді, щоб позбутися деякої частини жиру і посилити копчений смак. Коли картопля готова, повернути м'ясо в бульйон і додати копченості. Довести до кипіння і варити на помірному вогні 5-7 хв.

  • Крок 10

    Додати гриби і проварити протягом 10 хв. Покласти зажарку, довести до кипіння.

  • Крок 11

    Додати огірки разом з розсолом. Покласти спеції (перець горошком, лавровий лист), довести до кипіння і проварити на помірному вогні 10 хв.

  • Крок 12

    Посолити, але на смак бульйон повинен бути недосолена. Після того як солянка настоїться, солоність зміниться. Довести солянку до кипіння, проварити 2-3 хв і відключити. Залишити на 30-40 хв, потім подавати. Через добу солянка буде мати більш насичений смак.

  • Крок 13

    Подавати зі сметаною, маслинами, каперсами і лимоном. Краще всі ці доповнення відразу в тарілку не класти, а запропонувати на окремому посуді або нанизати на шпажки.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: