Фруктовий салат з йогуртовій заправкою

Фруктовий салат з йогуртовій заправкою


Іноді хочеться побалувати себе яким-небудь десертом. Але цифри на вагах кричать - вистачить їсти солодощі! Що ж робити? Звичайно, їсти фрукти! З фруктів можна приготувати дуже легкі, але такі смачні салатики. Можна брати абсолютно будь-які фрукти. Я знайшла у себе в вазочці банан, грушу, яблуко, мандарин. Але їх можна з легкістю замінити на які-небудь інші, наприклад, ківі або виноград. А щоб набір нарізаних фруктів перетворити саме в десерт, приготуємо особливу заправку. Я вирішила зробити заправку на основі натурального йогурту - і смачно і корисно одночасно.
Фруктовий салат з йогуртовій заправкою
+14
0
07 травня
Інгредієнти:
  • банан - 1 шт.
  • груша - 1 шт.
  • яблуко - 1 шт.
  • мандарин - 1 шт.
  • йогурт натуральний - 100 г
  • мед - 1 столова ложка
  • апельсиновий сік - 3 столові ложки
  • лимонний сік - 1 чайна ложка
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Салат викладаємо шарами відразу в форми, в яких будемо подавати його, наприклад, у креманки. Шари розташовуємо так: спочатку йдуть більш тверді фрукти, зверху - більш м'які. Робиться це для того, щоб тверді фрукти не розчавлювали м'які і салат не дав сік. Втім, якщо з'їдати його відразу, то цим правилом можна знехтувати.

  • Крок 2

    Грушу ріжемо невеликими кубиками.

  • Крок 3

    Яблуко також ріжемо на кубики. Шкірку можна не зчищати - в ній міститься багато вітамінів (якщо це, звичайно, не яблучка, змащені воском). Укладаємо яблучний шар поверх груші.

  • Крок 4

    Банан очищаємо від шкірки і ріжемо на такі ж кубики, як грушу і яблуко. Викладаємо зверху.

  • Крок 5

    Мандарин розбираємо на часточки. Видаляємо насіння, якщо вони є. Кожну часточку розрізаємо на дві-три частини. Кладемо поверх салату.

  • Крок 6

    Тепер робимо заправку. У мисочці змішуємо йогурт і мед.

  • Крок 7

    Потім додаємо апельсиновий сік. В ідеалі, звичайно, щоб він був свіжовичавлений. Але у мене апельсинів під рукою не було, тому я взяла пакетований сік.

  • Крок 8

    Вичавлюємо сік з лимона. Перемішуємо заправку.

  • Крок 9

    Поливаємо салат йогуртовій заправкою.

  • Крок 10

    Подаємо салат не перемішуючи, прикрасивши листочками м'яти.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: