Рецепти з фото і відео

Салати з фото

Салати з фото
0
0
26 лют
Салати з фото


Салати з фото найпростіші рецепти


Це американський класичний салат з кисло-солодких яблук. Правильно приготувати Вальдорфський салат з фото вам буде легше. Нижче наведемо його рецепт.
Але спочатку давайте дізнаємося, звідки взявся цей смачний і дуже корисний салат.
А почалося все в 1763 році в німецькому селі Валльдорф, де народився Йоганн Якоб Астор. Пізніше сім'я Астор переїхала в Америку і стала найбагатшою родиною США. У 1890 році нащадки Йоганна побудували в Нью-Йорке13-поверховий готель під назвою «Вальдорф-Асторія. Зараз це найдорожчий і шикарний готель в світі.
Коли готель тільки відкрили, метрдотелем в ньому працював Оскар Чирков. Саме він є автором рецепту вальдорфської салату. За його рецептом салат готувався із зеленого кислого яблука, свіжого селери, нарізаного соломкою і майонезного соусу з лимонним соком. Сьогодні в класичний рецепт додали ще горіхи.
Готель «Вальдорф» знаком не кожному, але салат готувати люблять багато. Додають у нього різні овочі, фрукти і м'ясо. Найчастіше це: копчена горбуша, відварна курка, різноманітні сири. З фруктів: груші, родзинки, ананас, мандарини, манго, гранат, ківі, сливи, дині. З овочів використовують: редиски, моркву, пастернак, кольрабі. Для соусу часто використовують йогурт, вершки, рослинні масла, сметану, мед. З горіхів: мигдаль, фундук, арахіс. Головне, щоб всі компоненти добре поєднувалися між собою і не виділялися смаком.

Для приготування вальдорфської салату вам знадобляться такі інгредієнти:
• Яблуко - 150 грам,
• Куряче філе - 100 грам,
• Селера - 50 грам,
• Горіхи - 40 грам,
• Йогурт (натуральний) - 50 грам,
• Майонез - 50 грам,
• Лимонний сік -? шт.,
• Гірчиця - 10 грам,
• Перець,
• Сіль.

Приготування:
• Відваріть куряче філе. Охолодіть його і наріжте.
• Почистіть яблука. Наріжте і полийте лимонним соком.
• Подрібніть горіхи, обсмажте злегка і полийте лимонним соком.
• Селера треба нарізати і бланшувати в солоній воді.
• Тепер зробіть соус: змішайте йогурт, майонез і гірчицю. Додайте за смаком перець, сіль і лимонний сік.
• Перед подачею заправте.
• Салат викладіть на тарілку. Прикрасьте його яблуками, шматочками філе і посипте частиною горіхів.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: