Святковий салат «Ялинкові прикраси»

Святковий салат «Ялинкові прикраси»


Нещодавно я ділилася рецептом м'ясного салату «Новорічні іграшки». Але оскільки незважаючи на всю різноманітність ялинкових іграшок, кулі у мене знаходяться в особливому, привілейованому становищі, то я просто не могла не зробити блюдо, стилізоване під них! Сам салат і простий, і смачний одночасно. Я ціную ті варіанти салатів, у яких немає моторошного і несопоставимого поєднання інгредієнтів)) Просто одного разу я приготувала салат, в який входило багато смачних продуктів. Але це їх різноманітність і згубило в результаті блюдо...
Святковий салат «Ялинкові прикраси»
+2
0
26 гру
Інгредієнти:
  • 1 банку рибних консервів (250 г)
  • 2 середніх картоплини
  • 1 невелика цибулина
  • 3 яйця
  • 1/2 середньої морквини
  • 3 ст.л. сметани
  • 3 ст.л. майонезу
  • сіль
  • базилік
  • суміш перців
  • суха зелень петрушки
  • - 1 яйце
  • - 1/2 моркви
  • - кілька оливок
  • - листя петрушки
  • - 1 пучок свіжого кропу
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Відкриваю банку консервів, зливаю зайву рідину. Викладаю в салатник. В цей раз я взяла сардину. Також я роблю цей салат з сайрою і тунцем. Мені подобаються всі три варіанти!

  • Крок 2

    Розминаю виделкою рибку в салатнику. Відварюю картоплю. Натираю його на крупній тертці. Цибуля різана і додаю, не ошпарюючи окропом і не пасерую.

  • Крок 3

    Відварюю моркву і яйця. Яйця ріжу досить крупно. Моркву тру на дрібній тертці, половину додаю в салат, другу половину залишаю для прикраси.

  • Крок 4

    Додаю сметану (я брала жирністю 20%), майонез, сіль, базилік, перемелену зелень петрушки, чорний, рожевий і червоний перці.

  • Крок 5

    Ретельно перемішуємо масу. Салат готовий! Вибираю підходящу посуд. Спочатку я хотіла зробити один ялинкова куля і на великій круглій тарілці. Але потім відмовилася від цієї ідеї. Вирішила робити два і на овальному блюді. Зліва залишаю місце для «ялинки», а в центр і праворуч викладаю салат у вигляді двох куль. Для цього не використовую ніяких хитрих пристосувань, викладаю просто невеликий ложкою, надаючи потрібну форму.

  • Крок 6

    А далі приступаю до прикраси. Мені захотілося, щоб у першого кульки фоном частково був сам салат. Тому дрібно натертою морквою я покриваю тільки половину площі кульки.

  • Крок 7

    Нарізаю з маслин півкола (вони виконають роль визначає межі між морквяної і просто салатною частиною) і один цілий кружечок, в центр якого розміщую шматочок яєчного білка, доповнюю листочками петрушки. На іншій половині кульки маю смужки з білка.

  • Крок 8

    Друга кулька я спочатку повністю покриваю дрібно натертим яєчним білком, потім роблю по центру яскраву смужку з моркви. А по краях розміщую нарізаний кроповий стеблинка. По ходу справи форму куль трохи коригую з допомогою маленького ножика. Петельки для підвішування куль я також роблю з стебла кропу. А його пухнасту гілку маю зліва і зверху. Ось так кулі з салатів виявилися висячими на ялинковій гілці з кропу!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: