Загрузка...

Святковий салат «Ялинкові прикраси»

Святковий салат «Ялинкові прикраси»


Нещодавно я ділилася рецептом м'ясного салату «Новорічні іграшки». Але оскільки незважаючи на всю різноманітність ялинкових іграшок, кулі у мене знаходяться в особливому, привілейованому становищі, то я просто не могла не зробити блюдо, стилізоване під них! Сам салат і простий, і смачний одночасно. Я ціную ті варіанти салатів, у яких немає моторошного і несопоставимого поєднання інгредієнтів)) Просто одного разу я приготувала салат, в який входило багато смачних продуктів. Але це їх різноманітність і згубило в результаті блюдо...
Святковий салат «Ялинкові прикраси»
+2
0
26 гру
Інгредієнти:
  • 1 банку рибних консервів (250 г)
  • 2 середніх картоплини
  • 1 невелика цибулина
  • 3 яйця
  • 1/2 середньої морквини
  • 3 ст.л. сметани
  • 3 ст.л. майонезу
  • сіль
  • базилік
  • суміш перців
  • суха зелень петрушки
  • - 1 яйце
  • - 1/2 моркви
  • - кілька оливок
  • - листя петрушки
  • - 1 пучок свіжого кропу
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Відкриваю банку консервів, зливаю зайву рідину. Викладаю в салатник. В цей раз я взяла сардину. Також я роблю цей салат з сайрою і тунцем. Мені подобаються всі три варіанти!

  • Крок 2

    Розминаю виделкою рибку в салатнику. Відварюю картоплю. Натираю його на крупній тертці. Цибуля різана і додаю, не ошпарюючи окропом і не пасерую.

  • Крок 3

    Відварюю моркву і яйця. Яйця ріжу досить крупно. Моркву тру на дрібній тертці, половину додаю в салат, другу половину залишаю для прикраси.

  • Крок 4

    Додаю сметану (я брала жирністю 20%), майонез, сіль, базилік, перемелену зелень петрушки, чорний, рожевий і червоний перці.

  • Крок 5

    Ретельно перемішуємо масу. Салат готовий! Вибираю підходящу посуд. Спочатку я хотіла зробити один ялинкова куля і на великій круглій тарілці. Але потім відмовилася від цієї ідеї. Вирішила робити два і на овальному блюді. Зліва залишаю місце для «ялинки», а в центр і праворуч викладаю салат у вигляді двох куль. Для цього не використовую ніяких хитрих пристосувань, викладаю просто невеликий ложкою, надаючи потрібну форму.

  • Крок 6

    А далі приступаю до прикраси. Мені захотілося, щоб у першого кульки фоном частково був сам салат. Тому дрібно натертою морквою я покриваю тільки половину площі кульки.

  • Крок 7

    Нарізаю з маслин півкола (вони виконають роль визначає межі між морквяної і просто салатною частиною) і один цілий кружечок, в центр якого розміщую шматочок яєчного білка, доповнюю листочками петрушки. На іншій половині кульки маю смужки з білка.

  • Крок 8

    Друга кулька я спочатку повністю покриваю дрібно натертим яєчним білком, потім роблю по центру яскраву смужку з моркви. А по краях розміщую нарізаний кроповий стеблинка. По ходу справи форму куль трохи коригую з допомогою маленького ножика. Петельки для підвішування куль я також роблю з стебла кропу. А його пухнасту гілку маю зліва і зверху. Ось так кулі з салатів виявилися висячими на ялинковій гілці з кропу!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: