Рецепти з фото і відео

Глінтвейн рецепт

Глінтвейн рецепт
0
0
15 лип
Глінтвейн рецепт


Глінтвейн є особливим напоєм передноворічної і різдвяної ночі. Вважають, що глінтвейн рецепт народився в країнах Скандинавії. Місцеві жителі з допомогою нього рятувалися від холодів. Історики, однак, вважають, що прабатьками глінтвейну є стародавні римляни. Саме вони почали додавати в вино різні спеції, правда робилося це виключно для збільшення терміну зберігання вина, а не для смаку. Давньоримський гурман Апициус докладно описав глінтвейн рецепт в свій книзі рецептів, де вказав процес змішування чебрецю, лаврового листа, гвоздики, кориці і коріандру з вином. Спеції в той час були дуже дорогі і тільки обрані могли його скуштувати. Багато часу пішло на те, щоб визначити, яке саме вино повинно входити в глінтвейн рецепт. Це тривало поки англієць Роберт Мей не написав свій рецепт глінтвейну з червоного вина. З тих пір глінтвейн рецепт, якого почав набувати популярності в Англії та країнах Європи, готували тільки з червоного вина. Незвичайний глінтвейн рецепт називається «Паленка», я розкажу як його приготувати. Спосіб приготування: іноді його готують, як глінтвейн з чаєм, іноді, як дуже легкий винний пунш.

Основні інгредієнти:
• колотий цукор, його необхідно буде підпалити
• коньяк або ром
• червоне вино
• кориця, мускатний горіх, гвоздика
• фрукти або сухофрукти

Спосіб приготування паленки особливий, але сам процес не дуже складний:
• На об'ємну каструлю поставте металеву решітку
• На неї покладіть колотий цукор, просочений ромом або коньяком, розмір визначаєте виходячи з кількості напою
• Поріжте фрукти і сухофрукти на середні шматочки і покладіть на дно каструлі. Після цього необхідно підпалити цукор
• Коли цукор стече на фрукти, додайте гаряче вино, змішане зі спеціями. Виходячи з вашого смаку можете додати чай або фруктові соки.
Подають готовий напій гарячим розливаючи в стакани або гуртки.
• Зазвичай цей напій готують разом з гостями, коли підпалюють цукор, то вимикають світло, щоб надати урочистість свята. У давнину глінтвейн рецепт паленки подавали в кінці свята, щоб посилити сп'яніння. А коли цей напій єдиний, то він не сп'янить, а швидше зігріє і підніме настрій. Готувати паленку могли не всі, про що тільки заможні люди, вони використовували рідкісні екзотичні спеції, ром і фрукти, які привозили зі Сходу.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: