Рецепти з фото і відео

Рататуй рецепт

Рататуй рецепт
0
0
02 сер
Рататуй рецепт


Подивившись мультфільм з аналогічною назвою, багато хто може подумати, що це страва народилася в Парижі. В реальності ж це блюдо прийшло до нас з провансу, воно просякнуте сонцем Середземного моря. Справжній рататуй рецепт включає в себе чотири обов'язкових складових: помідори, часник, баклажани і цибулю. А крім них, ви можете додати солодкі болгарські перці різних кольорів, кабачки, прянощі і звичайно оливкова олія. На створення цієї страви вплинула італійська і іспанська кухня. Простий рецепт і простота приготування цього овочевого страви відразу підкуповує.

Склад страви:
• два баклажана
• два кабачка
• п'ять помідор
• сіль

Для приготування томатного соусу:
• одна цибулина
• один болгарський перець
• чотири помідора
• дві столові ложки томатної пасти
• дві столові ложки червоного сухого вина
• кілька столових ложок оливкової або рослинного масла
• сіль, перець за смаком

Для приготування пряної приправи:
• половину гострого перцю
• одна столова ложка зелені петрушки
• один зубчик часнику
• три столових ложки оливкової або рослинного масла

Спосіб приготування:
• баклажани вимити й обсушити. Нарізати їх кружальцями. Кабачки також промити, обсушити і нарізати кружальцями. Помідори необхідно очистити і нарізати півкільцями.
• готуємо томатний соус. Цибулю чистимо і нарізаємо дуже дрібно
• промиваємо перець нарізаємо кубиками, помідори чистимо і натираємо на крупній тертці
• на сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити цибулю хвилини дві
• додати перець і смажити ще п'ять хвилин
• покласти м'якоть томатів, перешкодити і тушкувати близько п'яти хвилин
• додати у сковороду томатну пасту, перемішати і довести до кипіння
• у форму для запікання викласти частину томатного соусу
• на соус укладаємо гурток баклажана, гурток помідора, кружечок кабачка. Таким чином, укладаємо овочі, поки не буде заповнена форма
Пряна приправа:
• гострий перець промити і нарізати дрібними кубиками
• зелень вимити, висушити і дрібно нарізати
• часник очистити, роздавити його, потім дрібно порубати
• змішати часник, зелень, перець, додати оливкове масло і перемішати
• трохи посолити овочі, рівномірно розподілити приправу по овочах і додати трохи оливкової олії
• закрити форму пергаментним папером і запікати в духовці близько години при температурі 200 градусів
• після приготування дати страві постояти хвилин 20
• Готовий рататуй викласти на тарілку, полити томатним або соєвим соусом
• Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: