Рецепти з фото і відео

Тісто для чебуреків рецепт

Тісто для чебуреків рецепт
+21
0
02 сер
Тісто для чебуреків рецепт


Буваючи на Кавказі, навряд чи комусь вдавалося встояти перед спокусою спробувати справжні чебуреки. З половина секрету цієї страви - це тісто для чебуреків рецепт якого знають далеко не всі. А витають такі апетитні запахи, і чути з усіх боків шкварчання киплячого масла і зазывные мови продавців! Чебуреки в кожній місцевості, як і будь-які інші страви, особливі. М'ясна кавказька кухня, мабуть, одна з небагатьох зберегла свої національні традиції.

Відрізняється тут і тісто для чебуреків рецепт приготування. Так як від способів помелу борошна залежить не тільки її якість, але і потрібний кількість яких рецептах не варто досконально, до міліграмів, слідувати вказуються мірками ваг. Кількість борошна може дещо варіювати в ту або іншу сторону, врахуйте, що борошно потрібно ще на посипання столу, де тісто розкочується. Тісто зробити дуже просто і швидко, для цього не потрібно ні особливого складу продуктів, ні якихось особливих умінь.

Інгредієнти для тіста:

• Тепла вода - близько 300 г (трохи більше склянки)
• Борошно пшеничне - 600 г (близько 4 склянок)
• Цукор - 1 чайна ложка
• Сіль - менше 1 чайної ложки
• Рослинне масло або будь-жир - 80 г

Приготування
• Розчинити сіль і цукор у теплій воді. Цукор кладемо не для солодощі тіста, а для утворення красивою рум'яної скоринки - він буде карамелизоваться в жиру при смаженні. Для отримання особливо ніжного тіста, можна взяти не звичайну воду, а мінеральну. Щоб уникнути утворення грудочок, борошно додаємо в рідину,поступово, постійно розмішуючи.
• Отримавши сметанообразное тісто, вводимо в нього рослинне масло, враховуючи при цьому одну хитринку - пузиритися тісто буде при додаванні розпеченого майже до кипіння масла, або іншого кулінарного жиру, тому його спочатку нагріваємо, а потім вмішуємо в тісто. Іноді господині в тісто додають не гаряче масло, а звичайної температури, але разом з горілкою, що теж дозволяє утворюватися бульбашок і хрусткої скоринки на поверхні чебуреків.
• Після додавання олії, тісто вимішуємо до готовності: треба, щоб воно стало еластичним і саме отлипало від рук. Тепер залишаємо тісто для вистоювання - це потрібно будь-якого тесту, щоб всі його компоненти увійшли в тісну взаємодію один з одним.
• Приготувати фарш, розкачуємо тісто до товщини 1 мм і вирізаємо гуртки, розміром з блюдце. На кожну половинку кружальця викладаємо м'ясний фарш, прикриваємо іншою половинкою і защипуємо краю, які добре змащуємо яєчним білком. Смажимо в киплячому маслі або жирі
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: