Загрузка...

Здобне тісто

Здобне тісто
-1
0
01 сер
Здобне тісто


Інгредієнти:

• Борошно - 2кг
• Молоко - 600г
• Дріжджі свіжі - 100г
• Цукор - 500г
• Яйця - 13шт
• Масло вершкове - 400г
• Лимон - 2шт
• Сіль - 1/2 ст. ложки
• Ізюм
• Ваніль

Приготування:


• Невелику кількість борошна, змішаної з цукром і дріжджами, заливають молоком і після ретельного перемішування залишають у теплому місці для підходу.
• У цей час в цукор вбивається по одному яйцю і ретельно розтирається.
• Вершкове масло розминається з додаванням борошна.
• Коли дріжджі підійдуть, в них вводиться суміш цукру і яєць і залишилася борошно.
• Все ретельно вимішується до стану, коли воно перестане прилипати до рук, посуді.
• Тісто перекладається у великий таз і посипається борошном, накривається серветкою і залишають для підходу в теплому місці.
• Два рази тісто прим'яти, коли воно підніметься.
• Вдруге, обминаючи тісто, додається родзинки, ванілін і свіжовіджатий сік з двох лимонів.
• Коли тісто знову піднялося, з нього формуються булочки або рулети в залежності від того, що планувалося піч.
• На злегка змащене деко укладаються булочки/рулети, поверхню змащують збитим яйцем.
• Випікається до готовності в попередньо розігрітій до стандартної для випічки температури духовій шафі.
• Готовність перевіряється сірником або дерев'яною зубочисткою, якій протикається виріб до дна і витягується, якщо зубочистка/сірник залишилася суха без шматочків тіста і крупинок, значить, випічка готова.
• Таке тісто відмінно підходить і для випічки великодніх пасок.
• Вироби подаються до столу після охолодження.

Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: