Вхід

Використовуйте для входу один з Ваших акаунтів соціальних мереж

АБО

» » » Здобне тісто
0

Здобне тісто

Здобне тісто

Добавлено: 1-08-2013, 16:17

Приготували: 197 разів

Коментарів: 0

Теги: Здобне, тісто

Категорія: Тісто

Додати в кулінарну книгу

Описання страви:

Здобне тісто


Інгредієнти:

• Борошно - 2кг
• Молоко - 600г
• Дріжджі свіжі - 100г
• Цукор - 500г
• Яйця - 13шт
• Масло вершкове - 400г
• Лимон - 2шт
• Сіль - 1/2 ст. ложки
• Ізюм
• Ваніль

Приготування:


• Невелику кількість борошна, змішаної з цукром і дріжджами, заливають молоком і після ретельного перемішування залишають у теплому місці для підходу.
• У цей час в цукор вбивається по одному яйцю і ретельно розтирається.
• Вершкове масло розминається з додаванням борошна.
• Коли дріжджі підійдуть, в них вводиться суміш цукру і яєць і залишилася борошно.
• Все ретельно вимішується до стану, коли воно перестане прилипати до рук, посуді.
• Тісто перекладається у великий таз і посипається борошном, накривається серветкою і залишають для підходу в теплому місці.
• Два рази тісто прим'яти, коли воно підніметься.
• Вдруге, обминаючи тісто, додається родзинки, ванілін і свіжовіджатий сік з двох лимонів.
• Коли тісто знову піднялося, з нього формуються булочки або рулети в залежності від того, що планувалося піч.
• На злегка змащене деко укладаються булочки/рулети, поверхню змащують збитим яйцем.
• Випікається до готовності в попередньо розігрітій до стандартної для випічки температури духовій шафі.
• Готовність перевіряється сірником або дерев'яною зубочисткою, якій протикається виріб до дна і витягується, якщо зубочистка/сірник залишилася суха без шматочків тіста і крупинок, значить, випічка готова.
• Таке тісто відмінно підходить і для випічки великодніх пасок.
• Вироби подаються до столу після охолодження.

Приємного апетиту!
kulinarki2



Коментарі (0)

Додати коментар:
Якщо ви приготували це блюдо - напишіть що, у Вас вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш докладно!
Loading...

Ця дія доступна тільки зареєстрованим користувачам

Щоб мати можливість:
Завести віртуальну кулінарну книгу,
Спілкуватися з авторами рецептів та іншими користувачами,
Готувати смачні та корисні страви з фото рецептами,
Ділитися власними рецептами і багато іншого!
або