Суші з лососем рецепт з фото

Суші з лососем рецепт з фото


Спробуйте приготувати суші в домашніх умовах. Пропонуємо вам рецепт з фото суші з лососем. Вам сподобається.
Суші з лососем рецепт з фото
0
0
26 лис
Інгредієнти:
  • Лосось
  • Васабі 2.0 г
  • Рис (суші-меши) 1.0 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    У кожній національній кухні є блюдо - візитна картка країни. Борщ - значить мова про Росію або Україну, бігос - це Польща, папрікаш - Угорщина, суші - Японія. А адже називати суші «исконно» японською стравою не вірно або не зовсім вірно. Створено страва була в Південно-Східній Азії, найімовірніше в Китаї, і вже спочатку являло собою рис з рибою, от тільки рис служив для збереження, консервації риби. Невеликі шматки очищеної риби солілісь і пересипалися сирим рисом. Рис, підданий ферментації в таких «суворих» умовах, був консервантом, тобто продукти ферментації рису допомагали зберегти рибу протягом року. Сам рис в їжу не вживався, його іноді викидали, іноді використовували для приготування наступної партії ферментованої риби. І тільки значно пізніше, в 16 столітті ферментований, перебродивший рис стали використовувати в їжу, причому не тільки з рибою, але також з грибами і овочами ... да з чим завгодно! Тривалий процес ферментації рису замінювався більш швидкими способами приготування рису і вже в 17 столітті можна знайти рецепт, майже не відрізняється від сучасного. Суші наготовлювали з рису, рисового солоду, морепродуктів і овочів. Використання для приготування суші рисового оцту, часто з добавками солі, цукру, меду, водоростей, приправ остаточно додало суші сучасний вигляд. Інгредієнти суші: рис, лосось і васабі. Чашка з водою знадобиться, щоб змочувати руки. Як правильно готувати рис ми розповідали.

  • Крок 2

    Відрізаємо невеликий шматок лосося, якраз такий, який буде використовуватися в суші - пластинка завдовжки близько 8 см, шириною 1,5-2 см і товщиною приблизно 0,5 см. А так як ви готуєте суші вдома, ніхто не заборонить вам використовувати ваші улюблені розміри, орієнтуючись тільки на свій смак.

  • Крок 3

    Чим красивіше буде нарізаний лосось, тим красивіше вийде суші.

  • Крок 4

    Невеликий порцією васабі змажемо відрізаний шматочок лосося

  • Крок 5

    Змочивши руки у воді

  • Крок 6

    формуємо рис

  • Крок 7

    робимо ось так

  • Крок 8

    і викладаємо рис на рибу.

  • Крок 9

    злегка стискаємо наш суші і великим пальцем робимо поглиблення

  • Крок 10

    Приблизно так. Не нехтуйте цим прийомом, він потрібен щоб суші придбало «легкість».

  • Крок 11

    Перевертаємо і підрівнюємо, підтискаючи «боки» - виходить чудове суші.

  • Крок 12

    Суші з лосося - одне з найпоширеніших, аналогічним способом можна робити суші з тунця, кальмара, окуня та інших морепродуктів.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: