Загрузка...

Суші Гункан рецепт з фото

Суші Гункан рецепт з фото


Хочете навчитися готувати суші? Пропонуємо вам серію рецептів з фото японської кухні. Приготуйте і здивуєте своїх гостей.
Суші Гункан рецепт з фото
0
0
26 лис
Інгредієнти:
  • Норі 1.0 стрічечка
  • Ікра тобіко 1.0 ч.л
  • Васабі 2.0 г
  • Рис (суші-меши) 1.0 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Суші - класичний японський фаст-фуд з рису (суші-меши) спеціальних сортів з високим вмістом крохмалю (використовується круглозерний рис), приготований за спеціальною технологією: у зварений рис додається рисовий оцет з цукром і сіллю. Такий рис має гарну липкостью, з нього дуже зручно готувати суші, які потім не розвалюються, їх зручно їсти за допомогою паличок. Іншим неодмінним компонентом суші є сира риба. Зайве говорити, що риба повинна свіжевиловленої, але в сучасному світі це далеко не завжди можливо. Використовується тому як заморожена риба (якість якої залишається на совісті виробника), або риба, що зазнала попередній обробці, найчастіше засолюванні і копчення. Традиційно в суші використовується лосось, тунець, морський окунь, вугор. Часто для приготування суші використовуються краби (крабові палички), креветки, гребінці, інші морепродукти. Різновидів і, відповідно, назв суші дуже багато. У назві відбивається як складу суші, так і його форма і технологія приготування. Невеликий і далеко не повний перелік: нігірі-суші (колобок з рису з скибочкою риби, перев'язані стрічкою норі), маки-суші, більш відомі як роли, фукусу-суші, які загортаються не в норі, а в японський омлет, футо-маки - товсті роли ... Гункан-суші, гункан в перекладі з японської - лінкор або бойовий корабель. Назва дана за зовнішньої схожості цього виду нігірі-суші з кораблем. Інгредієнти для гункан-суші: смужка водорості норі шириною приблизно 3 см, суші-меши (клейкий рис), васабі та ікра тобіко (ікра летючої риби, але можна взяти і ікру лосося).

  • Крок 2

    Ріжемо лист норі уздовж на смужки потрібної ширини (приблизно 3 см)

  • Крок 3

    Руки змочуємо у воді для того, щоб з клейким суші-меши було зручніше працювати.

  • Крок 4

    Під час всієї кулінарної процедури руки бажано постійно змочувати водою.

  • Крок 5

    беремо порцію рису, об'ємом трохи менше курячого яйця

  • Крок 6

    і формуємо щільний грудку

  • Крок 7

    стискаючи грудку рису з усіх боків

  • Крок 8

    Повинен вийти «цеглина» з рису

  • Крок 9

    до якого прикріплюємо смужку водорості норі

  • Крок 10

    приблизно ось так

  • Крок 11

    формуючи «борту» нашого «лінкора»

  • Крок 12

    отримуємо основу з листа норі, приблизно до половини обсягу заповнену суші-меши

  • Крок 13

    Зверху на рис викладається васабі, кількість якого визначається особистими перевагами до гостроти готового блюда

  • Крок 14

    Заповнюємо гункан-суші ікрою летючої риби

  • Крок 15

    Виходять чудові Гункани. Можна заповнювати їх різними начинками - овочевими (огірок, авокадо, дайкон), при бажанні додати рибу (лосось, тунець, окунь, вугор) або морепродукти (краб, крабові палички, восьминіг, кальмар, гребінець).

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: