» » » Суші Гункан рецепт з фото

Суші Гункан рецепт з фото

Оцінка 4 з 5
Хочете навчитися готувати суші? Пропонуємо вам серію рецептів з фото японської кухні. Приготуйте і здивуєте своїх гостей.

Інгредієнти для рецепта «Суші Гункан рецепт з фото»:

  • Норі 1.0 стрічечка
  • Ікра тобіко 1.0 ч.л
  • Васабі 2.0 г
  • Рис (суші-меши) 1.0 ст.л.

Як приготувати «Суші Гункан рецепт з фото» в домашніх умовах

  1. Суші - класичний японський фаст-фуд з рису (суші-меши) спеціальних сортів з високим вмістом крохмалю (використовується круглозерний рис), приготований за спеціальною технологією: у зварений рис додається рисовий оцет з цукром і сіллю. Такий рис має гарну липкостью, з нього дуже зручно готувати суші, які потім не розвалюються, їх зручно їсти за допомогою паличок. Іншим неодмінним компонентом суші є сира риба. Зайве говорити, що риба повинна свіжевиловленої, але в сучасному світі це далеко не завжди можливо. Використовується тому як заморожена риба (якість якої залишається на совісті виробника), або риба, що зазнала попередній обробці, найчастіше засолюванні і копчення. Традиційно в суші використовується лосось, тунець, морський окунь, вугор. Часто для приготування суші використовуються краби (крабові палички), креветки, гребінці, інші морепродукти. Різновидів і, відповідно, назв суші дуже багато. У назві відбивається як складу суші, так і його форма і технологія приготування. Невеликий і далеко не повний перелік: нігірі-суші (колобок з рису з скибочкою риби, перев'язані стрічкою норі), маки-суші, більш відомі як роли, фукусу-суші, які загортаються не в норі, а в японський омлет, футо-маки - товсті роли ... Гункан-суші, гункан в перекладі з японської - лінкор або бойовий корабель. Назва дана за зовнішньої схожості цього виду нігірі-суші з кораблем. Інгредієнти для гункан-суші: смужка водорості норі шириною приблизно 3 см, суші-меши (клейкий рис), васабі та ікра тобіко (ікра летючої риби, але можна взяти і ікру лосося).
  2. Ріжемо лист норі уздовж на смужки потрібної ширини (приблизно 3 см)
  3. Руки змочуємо у воді для того, щоб з клейким суші-меши було зручніше працювати.
  4. Під час всієї кулінарної процедури руки бажано постійно змочувати водою.
  5. беремо порцію рису, об'ємом трохи менше курячого яйця
  6. і формуємо щільний грудку
  7. стискаючи грудку рису з усіх боків
  8. Повинен вийти «цеглина» з рису
  9. до якого прикріплюємо смужку водорості норі
  10. приблизно ось так
  11. формуючи «борту» нашого «лінкора»
  12. отримуємо основу з листа норі, приблизно до половини обсягу заповнену суші-меши
  13. Зверху на рис викладається васабі, кількість якого визначається особистими перевагами до гостроти готового блюда
  14. Заповнюємо гункан-суші ікрою летючої риби
  15. Виходять чудові Гункани. Можна заповнювати їх різними начинками - овочевими (огірок, авокадо, дайкон), при бажанні додати рибу (лосось, тунець, окунь, вугор) або морепродукти (краб, крабові палички, восьминіг, кальмар, гребінець).
Якщо ви приготували цей рецепт - напишіть те що вийшло!
Не пишіть, коментар «Спасибі, смачно!» Висловлюйте свої емоції більш детально!
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent