Суші Гункан рецепт з фото

Суші Гункан рецепт з фото


Хочете навчитися готувати суші? Пропонуємо вам серію рецептів з фото японської кухні. Приготуйте і здивуєте своїх гостей.
Суші Гункан рецепт з фото
0
0
26 лис
Інгредієнти:
  • Норі 1.0 стрічечка
  • Ікра тобіко 1.0 ч.л
  • Васабі 2.0 г
  • Рис (суші-меши) 1.0 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Суші - класичний японський фаст-фуд з рису (суші-меши) спеціальних сортів з високим вмістом крохмалю (використовується круглозерний рис), приготований за спеціальною технологією: у зварений рис додається рисовий оцет з цукром і сіллю. Такий рис має гарну липкостью, з нього дуже зручно готувати суші, які потім не розвалюються, їх зручно їсти за допомогою паличок. Іншим неодмінним компонентом суші є сира риба. Зайве говорити, що риба повинна свіжевиловленої, але в сучасному світі це далеко не завжди можливо. Використовується тому як заморожена риба (якість якої залишається на совісті виробника), або риба, що зазнала попередній обробці, найчастіше засолюванні і копчення. Традиційно в суші використовується лосось, тунець, морський окунь, вугор. Часто для приготування суші використовуються краби (крабові палички), креветки, гребінці, інші морепродукти. Різновидів і, відповідно, назв суші дуже багато. У назві відбивається як складу суші, так і його форма і технологія приготування. Невеликий і далеко не повний перелік: нігірі-суші (колобок з рису з скибочкою риби, перев'язані стрічкою норі), маки-суші, більш відомі як роли, фукусу-суші, які загортаються не в норі, а в японський омлет, футо-маки - товсті роли ... Гункан-суші, гункан в перекладі з японської - лінкор або бойовий корабель. Назва дана за зовнішньої схожості цього виду нігірі-суші з кораблем. Інгредієнти для гункан-суші: смужка водорості норі шириною приблизно 3 см, суші-меши (клейкий рис), васабі та ікра тобіко (ікра летючої риби, але можна взяти і ікру лосося).

  • Крок 2

    Ріжемо лист норі уздовж на смужки потрібної ширини (приблизно 3 см)

  • Крок 3

    Руки змочуємо у воді для того, щоб з клейким суші-меши було зручніше працювати.

  • Крок 4

    Під час всієї кулінарної процедури руки бажано постійно змочувати водою.

  • Крок 5

    беремо порцію рису, об'ємом трохи менше курячого яйця

  • Крок 6

    і формуємо щільний грудку

  • Крок 7

    стискаючи грудку рису з усіх боків

  • Крок 8

    Повинен вийти «цеглина» з рису

  • Крок 9

    до якого прикріплюємо смужку водорості норі

  • Крок 10

    приблизно ось так

  • Крок 11

    формуючи «борту» нашого «лінкора»

  • Крок 12

    отримуємо основу з листа норі, приблизно до половини обсягу заповнену суші-меши

  • Крок 13

    Зверху на рис викладається васабі, кількість якого визначається особистими перевагами до гостроти готового блюда

  • Крок 14

    Заповнюємо гункан-суші ікрою летючої риби

  • Крок 15

    Виходять чудові Гункани. Можна заповнювати їх різними начинками - овочевими (огірок, авокадо, дайкон), при бажанні додати рибу (лосось, тунець, окунь, вугор) або морепродукти (краб, крабові палички, восьминіг, кальмар, гребінець).

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: