Загрузка...

Рис для суші та ролів рецепт з фото

Рис для суші та ролів рецепт з фото


Приготувати рис для суші та ролів - це пів завдання при приготуванні самих суші. Не знаєте, як це зробити правильно? Пропонуємо вам рецепт з фото приготування рису для суші.
Рис для суші та ролів рецепт з фото
+1
0
26 лис
Інгредієнти:
  • Оцет рисовий 1.0 ст.л.
  • Рис (суші-меши) 180.0 г
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Спроба зварити рис для суші з «будь-якого» або з «якогось» рису часто приречена на провал. У СРСР домашні господині обмінювалися секретами приготування розсипчастого рису для гарнірів, мало збуджував апетит злиплий грудку «рисової каші на воді» як гарнір до котлет або відбивних. Рис для плову «діставали» по блату, через друзів і знайомих. Його основною якістю була здатність не злипатися, залишатися розсипчастим в готовому плові. Зараз у продажу така кількість сортів рису, що очі розбігаються, і тепер дуже важливо вибрати «правильний» рис для плову і не менш «правильний» - рис для суші, сашимі та рис для ролів. Спроба використовувати рис сорту «басматі» в суші або ролах приречена на провал. Ви ж не будете їсти роли ложкою, немов молочну рисову кашу, передбачається використання паличок? Або ваші довгоочікувані гості воліють їсти суші паличками в повній відповідності з японськими традиціями. «Красиво» ж це буде виглядати - гонитва з паличками за кожної окремої рисинки!

  • Крок 2

    Рис буває довго зернистим, середньозернистими і кругло зернистим. Якщо в перших двох видах рису (а це саме види, про сорти мова піде пізніше) крохмалю мало і його «липкість» невелика, то в кругло зернистому рисі максимальний вміст крохмалю, і за рахунок здатності до злипання зварених рисинок цей рис оптимально підходить для приготування рису для суші, ролів, сашимі. Ви можете використовувати рис для суші невідомого сорту, вирощений в Росії. Округла форма рисового зерна довжиною приблизно 4-5 мм допоможе вам визначити правильний сорт. Але, тим не менш, необхідна буде пробна варіння для визначення здатності рисинок склеюватися. А ось такі сорти рису, як «Коси-Хігарі», або «Сушик» гарантовано підходять для страв японської та китайської кухні. Найбільший загальний рада - шукайте суші-меши, тобто рис для приготування суші. Упевнений, що продавці в спеціалізованих магазинах зрозуміють вас і зможуть допомогти у виборі рису для суші. Беремо куплений нами суші-меши

  • Крок 3

    Обов'язково ретельно промиваємо рис. Промивати рис для суші та ролів слід холодною водою і робити це слід досить довго. Рекомендацій по числу «промивань» дати неможливо, це буде залежати і від сорту рису і від його забрудненості. Але основне завдання процедури - не просто домогтися чистоти рису, крохмальний пил, що покриває рис, повинна бути вилучена, вода, в яку занурений рис, повинна стати майже прозорою. Думаю, що для цього необхідно приблизно 10 разів змінити воду.

  • Крок 4

    Можна використовувати пароварку для приготування рису для суші, використовуючи практично будь-яку модель. Ні пароварки - біди великої немає, зваримо рис для суші класичним способом. Після промивання даємо «відпочити» рису для ролів приблизно 45 хвилин, залишивши рис лежати без води. За цей час рис для суші набрякне, увібравши в себе залишки вологи після промивання. Одну чашку рису заливаємо однієї з чвертю чашкою води. Для варіння рису для суші використовуйте емальовану каструлю або посуд з нержавіючої сталі, кришка повинна щільно прилягати до каструлі. Рекомендується покласти в посуд, в якій буде варитися рис 1 лист водоростей норі. Поставимо каструлю на плиту і доведемо до кипіння, перед закипанням води лист водорості слід видалити. Варимо рис на середньому вогні 10 хвилин, після чого вкриваємо кришку каструлі рушником і чекаємо ще 10 хвилин.

  • Крок 5

    У зварений рис додаємо рисовий оцет. Але попередньо в оцті слід розчинити цукор і сіль. На 1 ст.л оцту (кількість, необхідну для однієї чашки сухого рису, приблизно 180 грам) треба взяти 1 ч.л. цукру; ч.л. солі. Цукор краще використовувати тростинний, а сіль морську. Оцтом з розчиненими в ньому цукром і сіллю поливаємо рис.

  • Крок 6

    Ретельно перемішуємо.

  • Крок 7

    залишаємо на «просушку», під час цієї процедури рис повністю «візьме» в себе оцет

  • Крок 8

    У таких дерев'яних діжках в минулі часи «сушили» рис. Багато знавців японської кухні і зараз рекомендують при додаванні оцту в суші-меши використовувати дерев'яну тарілку або миску і дерев'яну лопатку або дерев'яну ложку для перемішування рису.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: