Рецепти з фото і відео

Роли і суші

Роли і суші
0
0
03 лип
Роли і суші


Традиційні страви японської кухні роли і суші завоювали популярність у багатьох ресторанах світу. Сьогодні можна легко приготувати суші в домашніх умовах, придбавши в магазині необхідні для цього інгредієнти. Ось найпростіший рецепт приготування домашніх суші.

Домашні суші нигиридзуси
Основні інгредієнти:

• рис (спеціальний для суші) - 300 гр.
• свіже філе лосося - 200 гр.
• морська водорость норі - 2 листа.
• хрін васабі
• рисовий оцет - 3 ст. л.
• сіль - 2 ч. л.
• цукор - 2 ст. л.
• лимон
• листя салату

Процес приготування:
• Кілька разів промийте рис в широкому посуді, до тих пір, поки вода не стане прозорою. Осушіть рис, помістіть його в глибоку каструлю і додайте води з розрахунку 1:1.
• Доведіть рис до кипіння і залиште варитися на 12 хвилин при мінімальній температурі. Після цього дайте настоятися готовому рісу ще 15 хвилин.
• Рівним шаром викладіть рис у широкий контейнер, залийте заправкою, приготовленою з рисового укусу, солі і цукру, і ретельно перемішайте. Потім накрийте вологим паперовим рушником, щоб рис охолов.
• З звареного рису сформуйте невеликі овальні грудочки. На змащений васабі пластик риби покладіть рис і трохи притисніть його, щоб утворилася невелика виїмка. Важливо, щоб шматочки рибного філе були більше рисової заготовки, закриваючи її.
• Перевернувши суші так, щоб риба виявилася зверху, надайте форму рісу. Обережно натискаючи його двома пальцями, ущільніть «клубочок» рису. Потім знову переверніть суші, розплющить рис. Повторіть кілька разів.
• Таким чином, рис виявиться загорнутим з усіх боків філе риби. Отримані суші оберніть тонкою стрічкою водорості норі.
• Викладіть суші на блюдо, прикрашене листям салату і часточками лимона. Подавайте із соєвим соусом.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: