Рецепти з фото і відео

Салат на швидку руку

Салат на швидку руку
0
0
03 лип
Салат на швидку руку


Неперевершена простота і незвичайний смак японських страв завойовують все більшу популярність серед гурманів усього світу. Кожен з нас хоч раз пробував суші роли та інші пікантні творіння японської кухні. Приготувати роли в домашніх умовах не складе праці. Ось один з популярних рецептів приготування домашніх ролів.

Роли з сьомгою
Основні інгредієнти:

• рис для суші - 250 гр.
• філе риби - 200 гр.
• сушені водорості норі - 2 аркуша
• маринований імбир - 150-200 гр.
• японський хрін васабі - 70 гр.
• вершковий сир - 150 гр.
• огірок - 1 шт.
• цукор - 2 ст. л.
• соєвий соус
• рисовий оцет

Процес приготування:
• Ретельно промийте рис, змиваючи клейку масу до тих пір, поки вода не стане прозорою. Залийте рис водою з розрахунку чверть склянки води на склянку рису. Доведіть до кипіння і, накривши каструлю кришкою, залиште рис вариться на повільному вогні 10 хвилин.
• До готового остившему рісу додайте попередньо приготовлену оцтову суміш. Для цього змішайте рисовий оцет, цукор і сіль. Акуратно перемішайте рис дерев'яною лопаткою.
• Наріжте тонкими смужками філе сьомги і огірок.
• Покладіть норі на килимок. Акуратно викладіть рис на норі таким чином, щоб чверть аркуша залишилася незаповненою. У двох сантиметрах від нижнього краю розподіліть тонкою смужкою васабі. Викладіть шматочки риби, огірок і сир.
• Акуратно загорніть норі, піднімаючи край килимка, при цьому залишаючи один край норі для склеювання без рису. Надайте потрібну форму рісу.
• Готові роли. Розрізати роли слід гострим ножем, попередньо змоченим в оцтовому розчині.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Меню повара
Перейти до меню повара: