Рецепти з фото і відео

Рис з овочами

Рис з овочами
0
0
12 чер
Рис з овочами


Рис по своїй структурі є дуже корисним, додавання овочів в блюдо з рису дозволить наповнити раціон додатковими вітамінами, крім того рис з овочами - це дуже смачно і поживно.

Основні інгредієнти:
• 400 грам рису (бажано басматі) або будь-якого довго зернового рису;
• 100 грам зеленого горошку;
• 100 грам нарізаною стручкової квасолі;
• 100 грам суцвіть капусти (кольоровий);
• Морква, нарізана скибочками;
• 2 ст. ложки вершкового або топленого масла;
• Стручок гострого перцю (нарізаний);
• 1/2 ч. л. натертого імбиру
• 1 л води
• 1/2 ч. л. куркуми
• 1/2 ч. л. солі
• 2 лаврових аркуша
• 3 помідори (нарізати на маленькі шматочки);
• 2 лимона порізати скибочками.

Перед початком приготування страви проробіть наступну операцію:
• Візьміть шматочок тканини невеликого розміру, і зробіть з нього щось на подобі чайного пакетика і загорніть в нього такі спеції:
• Дві раскрошенные палички кориці, 1 ч.л. насіння куміна, шість гвоздик, пів чайної ложки мелених насіння кардамону і чверть чайної ложки асафетиди.

Процес приготування:
• Наріжте овочі, промийте рис і протягом 15 хвилин вимочуйте його, злийте воду. У каструлі середнього розміру розтопіть масло і підсмажте в ньому перець, куркуму, імбир.
• Додайте овочі в олію (крім помідорів) і смажте ще 5 хвилин. Покладіть рис і, помішуючи, доведіть до кипіння. У каструлю підвісьте мішечок з приготованими спеціями, закрийте каструлю кришкою і варіть на повільному вогні, поки рис повністю не вбере всю воду.
• Дістаньте мішечок і вичавте його вміст над рисом. Перекладіть рис в нагріту тарілку і перед подачею на стіл прикрасьте блюдо часточками лимона.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: