Рецепти з фото і відео

Сирні кульки рецепт

Сирні кульки рецепт
+13
1
06 чер
Сирні кульки рецепт


Один з найбільш корисних і цінних інгредієнтів - це сир. І з сиру готують безліч страв, у цій статті ми розповімо, як приготувати сирні кульки рецепт виконаний з додаванням яблук.
Сир відомий людству з давніх часів. На думку вчених, ще в епоху неоліту, коли людина почала приручати корів і кіз, первісні люди випадково навчилися його готувати. За гіпотезою істориків, люди неоліту, вирішили зберегти молоко прямо в шлунку худоби, і звернули увагу на те, що молоко під дією ферментів, що згорнулося, і вийшла кисляк. І з часом вони стали зливати з неї сироватку, що б отримувати сир. Відомо, що в Римі та Стародавній Греції для приготування сиру використовувався згусток із шлунка телят і козенят. У сучасному світі цей рецепт використовується для виробництва сичужного сиру.
На Русі до початку 19 століття не розрізняли сир. Сам сир називали кислим сиром. І звідси з'явилося навіть назва страви - сирники, хоча правильно було б - сирник. У господарстві для виготовлення сиру використовували спеціальні корчаги конусоподібної форми, виготовлені з глини. Внизу був отвір для того, щоб зливати сироватку. Донині в деяких селах Росії користуються таким інструментом. Сир готували з кислого молока, поставивши її в цей корчаг у остиглу піч на всю ніч. Потім отцеживали полотняним мішком і поміщають під прес. З жирного сиру виготовляли губчастий сир, який був схожий на сучасний сир.
Погодьтеся, що кулінарія стає куди більш цікавою, коли знаєш історію виникнення інгредієнтів, з яких готуєш. І тепер пропонуємо дуже смачний і простий рецепт з сиру - сирні кульки з яблуками.

Інгредієнти:
• Борошно - 6 ст.л.,
• Яйце - 1 шт.,
• Сир - 240 гр.,
• Цукор - 1 ст.л.,
• Рослинна олія,
• Сода і сіль - ? чайної ложки,

Для начинки:
• Яблуко - 1 шт.,
• Цукор - 1 ст.л.

Рецепт приготування:
• Яйця розітріть разом з сіллю і цукром. Потім додайте сир, борошно і соду, погашену оцтом. Все перемішайте.
• Яблука очистіть і натріть на тертці.
• Розділіть тісто на невеликі шматочки, розкачайте, в центр покладіть сирну яблучну начинку, зробіть невеликі кульки і обваляйте в борошні.
• Потім смажте на олії, як пончики.
• Посипте цукром або цукровою пудрою готові кульки, потім подавайте до столу.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
2 січня 2015 14:15
- 0 +
Дуже просто і смачно!
Меню повара
Перейти до меню повара: