Загрузка...

Сир моцарелла

Сир моцарелла - має специфічний смак, процес його дозрівання від доби і далі, на відміну від інших сирів. Смачний рецепт сиру використовують в багатьох стравах. Пропоную рецепт з фото. Сир моцарелла - при кімнатній температурі швидко стає м'яким і перед використанням його страви бажано покласти в холодильник або морозилку, його не злякають низькі температури і потерти його стане набагато легше. Пропоную рецепт з фотографіями приготування сир моцарелла.
Сир моцарелла
+2
0
08 гру
Інгредієнти:
  • Молоко - 3 літра (домашнього)
  • Кефір - 600 мл
  • Оцет - 30 мл
  • Сіль - 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Молоко вилити у велику каструлю і довести до кипіння, але не кип'ятити. Влити кефір до молока, додати сіль і оцет, залишити молоко на 25 хвилин. Білок відокремився від молока, відкинути сир на марлю.

  • Крок 2

    Трохи віджати.

  • Крок 3

    Сироватку з сиру не виливати, почекати, поки стече вся, поставити в холодильник, а щоб сир не висихав накрити краями марлі.

  • Крок 4

    Сформувати сир в грудочку.

  • Крок 5

    Опустити грудочку сиру в сироватку, залишити на 10 годин.

  • Крок 6

    А потім вийняти і розрізати сир по шматочках. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: