Сир моцарелла

Сир моцарелла - має специфічний смак, процес його дозрівання від доби і далі, на відміну від інших сирів. Смачний рецепт сиру використовують в багатьох стравах. Пропоную рецепт з фото. Сир моцарелла - при кімнатній температурі швидко стає м'яким і перед використанням його страви бажано покласти в холодильник або морозилку, його не злякають низькі температури і потерти його стане набагато легше. Пропоную рецепт з фотографіями приготування сир моцарелла.
Сир моцарелла
+2
0
08 гру
Інгредієнти:
  • Молоко - 3 літра (домашнього)
  • Кефір - 600 мл
  • Оцет - 30 мл
  • Сіль - 1 ст. ложка
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Молоко вилити у велику каструлю і довести до кипіння, але не кип'ятити. Влити кефір до молока, додати сіль і оцет, залишити молоко на 25 хвилин. Білок відокремився від молока, відкинути сир на марлю.

  • Крок 2

    Трохи віджати.

  • Крок 3

    Сироватку з сиру не виливати, почекати, поки стече вся, поставити в холодильник, а щоб сир не висихав накрити краями марлі.

  • Крок 4

    Сформувати сир в грудочку.

  • Крок 5

    Опустити грудочку сиру в сироватку, залишити на 10 годин.

  • Крок 6

    А потім вийняти і розрізати сир по шматочках. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: