Загрузка...

Сирна запіканка з родзинками, курагою і шоколадом

Сирна запіканка з родзинками, курагою і шоколадом


Сьогодні я відкрию вам всі секрети приготування ніжною, соковитою і повітряної запіканки. Вона виходить настільки смачна, що можна подавати як десерт гостям. Якщо в будинку є діти, ви не зможете відірвати їх від тарілки, поки вони не побачать її порожньою.
Сирна запіканка з родзинками, курагою і шоколадом
+2
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 1 кг сиру
  • 5 великих яєць
  • 5 ст.л. цукру
  • 4 ст.л. манки
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • 70-90 шоколаду (не гіркий)
  • ванілін
  • розпушувач
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Беремо сир, протираємо його через дрібне сито. Цієї процедури можна не робити, якщо магазинний сир або це сиркова маса. Якщо ж це домашній сир, як у мене, то бажано повозиться. Пишу повозитися, так як це займає основну частину часу в цьому рецепті.

  • Крок 2

    Щоб запіканка була пишною, високою і соковитою, це основний секрет. Під час «протирання» сир набирає кисень. Всі грудочки, якщо є такі, перетворюються в однорідну масу. Всі інші інгредієнти розподілятися рівномірно по сиру, так як є місце між волокнами». Відразу хочу дати пораду, як правильно протирати сир, тому що багато хто, як і я в свій час, роблять одну й ту ж помилку «мнуть» по ситу сир з боку в бік. Якщо так робити, ви будете годину, а то й два, злитися на цей процес і в результаті у вас нічого не вийде...а правильно - «вдавлювати» в бік і вниз сита сир столовою ложкою. Взяли частина сиру ложкою, втиснули вбік і вниз, залишок зіскобли з сита, потім знову, взяли частина із залишком і втиснули. Бажано, щоб сито було на висоті і не торкалася вже продавленному сиру...і так продавити весь сир. Ще один дуже важливий момент. Після того, як ви продавили весь сир, переклали в миску, більше ви його не чіпати! Не перевертаєте, не мнете ложкою, не дивіться, яка вийшла консистенція. Закінчили і відклали в сторону.

  • Крок 3

    Все інше не займе у вас багато часу і сил і робиться дуже швидко. Яйця вибиваємо в миску, додаємо цукор, перемішуємо ложкою або лопаткою і даємо постояти кілька хвилин, щоб цукор підтанув. Потім збиваємо цю суміш до побіління яєць і до густої міцної піни, не менше 4-5 хвилин.

  • Крок 4

    Заливаємо окропом сухофрукти. У мене було два види родзинок і курага. Як правило, я цю процедуру роблю першої, особливо, якщо вони полежали деякий час, а потім займаюся сиром. За цей час вони встигають розм'якнути і набрякнути до потрібного нам стану. Але якщо сухофрукти дуже свіжі, особливо курага, не варто довго мучити під водою, ви не зможете розрізати її на шматочки, вона буде сильно размякшая і не буде тримати форму.

  • Крок 5

    Після того як минуло небагато часу, віджимаємо сухофрукти, промокаємо паперовим рушником, яке просочить непотрібну вологу. Кладемо родзинки (курагу не потрібно) в посудину з високими бортами, посипаємо 1 ст.л. борошна і «обвалюємо» родзинки в борошні. Це можна зробити, просто потрусивши мисочкой.

  • Крок 6

    Родзинки залишаємо цілий, а курагу ріжемо на кілька частин. Шоколад дробимо ножем або блендером, але так, щоб були дрібненькі шматочки, а не крихта, інакше, вона в тесті загубиться і не буде відчуватися, а нам потрібен смак шоколаду, а не просто затемнити тісто запіканки в більш темний колір.

  • Крок 7

    Натираємо на тертці масло. Але ще один нюанс. У мене був домашній, жирний сир, тому, я олія не клала. Якщо сир сухий, не жирний або магазинний, масло раджу додавати. Тепер, родзинки, курагу, шоколад, манку, вершкове масло, ванілін (або екстракт ванілі), розпушувач, викладаємо на сир, поливаємо зверху збитими яйцями з цукром і акуратно перемішуємо ложкою.

  • Крок 8

    Знизу вгору, щоб сир та яйця не втратили свою пухку консистенцію. Зайвий раз не заважаємо, тільки до тих пір, поки всі інгредієнти рівномірно розподіляться.

  • Крок 9

    Рясно змащуємо форму маслом. Виливаємо тісто і випікаємо при 150 градусах, приблизно 40 хвилин, до золотистого кольору. Дивіться по своїй духовці, але запіканка не повинна «засмажитися». Трохи остудити у формі.

  • Крок 10

    Можна подавати теплу, зі сметаною, а можна холодну без нічого!Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: