Сирні ватрушки-трояндочки з айвою

Сирні ватрушки-трояндочки з айвою


Блукаючи по просторах Інтернету можна знайти багато цікавого і пізнавального. З його допомогою я вчилася готувати ті страви, про які раніше й не чула. Тепер мені не страшні назви «фондю», «багель», «бешбармак» та ін. Кожен раз, переглядаючи новинки в світі кулінарії, так і хочеться відкрити маленьку закусочну і пригощати людей смачною їжею, дивуючи незвичайним оформленням. Але поки я мрію, мої хлопці вимагають їсти, а це означає, що потрібно знову готувати щось цікавеньке. Сьогодні це були сирні ватрушки з айвою. Їх форма досить незвичайна, так як ватрушки більше нагадують нерозпущеною бутони троянд. Відразу обмовлюся, що робити ватрушки такої форми ще швидше, ніж звичайні, так що не лякайтеся - виконання гранично просте.
Сирні ватрушки-трояндочки з айвою
-1
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 200 г молока
  • 160 г сироватки
  • 6 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • щіпка солі
  • неповні 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 4,5-5 склянок борошна
  • ванілін на кінчику ножа
  • 2 склянки сиру
  • цукор за смаком
  • 1 яйце
  • 1 айва
  • ванілін на кінчику ножа
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    З першого списку продуктів замішуємо м'яке тісто класичним способом. Вкриваємо його рушником і залишаємо на 1,5 години в теплому місці. За цей час тісто має підійти двічі. Кожен раз робимо невелику обминку тіста, щоб наситити його киснем.

  • Крок 2

    Коли тісто буде готове, потрібно підготувати сирну начинку. Для цього беремо свіжий сир і додаємо в нього яйце і цукор. Кількість останнього залежить від індивідуальних переваг і кислоти сиру.

  • Крок 3

    Сирну масу перемішуємо і додаємо до неї ванілін

  • Крок 4

    і айву, яку попередньо дрібно ріжемо на шматочки. Знову всю масу перемішуємо.

  • Крок 5

    З готового тіста робимо невеликі кульки. Кожен з них розгортаємо в коржик.

  • Крок 6

    Розрізаємо її на 3 частини (дивіться на фото).

  • Крок 7

    На середину викладаємо 1,5-2 ст.л. сирної начинки.

  • Крок 8

    Загортаємо кожна пелюстка з тіста навколо начинки в середині.

  • Крок 9

    Виходить трояндочка. Викладаємо ватрушки на деко, змащене рослинним маслом, і ставимо випікатися в духовку до золотистого кольору при температурі 180 градусів.

  • Крок 10

    Чекаємо, поки ватрушки-трояндочки охолонуть, після чого їх можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: