Загрузка...

Сирні ватрушки-трояндочки з айвою

Сирні ватрушки-трояндочки з айвою


Блукаючи по просторах Інтернету можна знайти багато цікавого і пізнавального. З його допомогою я вчилася готувати ті страви, про які раніше й не чула. Тепер мені не страшні назви «фондю», «багель», «бешбармак» та ін. Кожен раз, переглядаючи новинки в світі кулінарії, так і хочеться відкрити маленьку закусочну і пригощати людей смачною їжею, дивуючи незвичайним оформленням. Але поки я мрію, мої хлопці вимагають їсти, а це означає, що потрібно знову готувати щось цікавеньке. Сьогодні це були сирні ватрушки з айвою. Їх форма досить незвичайна, так як ватрушки більше нагадують нерозпущеною бутони троянд. Відразу обмовлюся, що робити ватрушки такої форми ще швидше, ніж звичайні, так що не лякайтеся - виконання гранично просте.
Сирні ватрушки-трояндочки з айвою
-1
0
29 лис
Інгредієнти:
  • 200 г молока
  • 160 г сироватки
  • 6 ст.л. цукру
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. рослинного масла
  • 4 ст.л. вершкового масла
  • щіпка солі
  • неповні 2 ч.л. сухих дріжджів
  • 4,5-5 склянок борошна
  • ванілін на кінчику ножа
  • 2 склянки сиру
  • цукор за смаком
  • 1 яйце
  • 1 айва
  • ванілін на кінчику ножа
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    З першого списку продуктів замішуємо м'яке тісто класичним способом. Вкриваємо його рушником і залишаємо на 1,5 години в теплому місці. За цей час тісто має підійти двічі. Кожен раз робимо невелику обминку тіста, щоб наситити його киснем.

  • Крок 2

    Коли тісто буде готове, потрібно підготувати сирну начинку. Для цього беремо свіжий сир і додаємо в нього яйце і цукор. Кількість останнього залежить від індивідуальних переваг і кислоти сиру.

  • Крок 3

    Сирну масу перемішуємо і додаємо до неї ванілін

  • Крок 4

    і айву, яку попередньо дрібно ріжемо на шматочки. Знову всю масу перемішуємо.

  • Крок 5

    З готового тіста робимо невеликі кульки. Кожен з них розгортаємо в коржик.

  • Крок 6

    Розрізаємо її на 3 частини (дивіться на фото).

  • Крок 7

    На середину викладаємо 1,5-2 ст.л. сирної начинки.

  • Крок 8

    Загортаємо кожна пелюстка з тіста навколо начинки в середині.

  • Крок 9

    Виходить трояндочка. Викладаємо ватрушки на деко, змащене рослинним маслом, і ставимо випікатися в духовку до золотистого кольору при температурі 180 градусів.

  • Крок 10

    Чекаємо, поки ватрушки-трояндочки охолонуть, після чого їх можна подавати до столу. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: