Сир з домашнього молока

Сир з домашнього молока


Приготувати сир в домашніх умовах технічно дуже просто. Тут ви дізнаєтеся від чого залежить його якість і побачите як виходить смачний домашній сир для дітей і дорослих.
Сир з домашнього молока
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Молоко незбиране (1 кг) 5ст
  • Кефір нежирний (54 гр) 3ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Молоко закип'ятити (якщо вирішили злити вершки, то це потрібно зробити до кип'ятіння) і остудити до приємного теплого стану (40 градусів). Можна використовувати магазинне пастеризоване молоко. Кефір в будь-якому випадку вийде. Бактеріям все одно яке молоко переробляти. А ось ставити просто вкисати магазинне молоко не варто, тому воно просто зіпсуватися і буде гірким.

  • Крок 2

    У тепле молоко додати кефір , добре перемішати. Залишити в закритому посуді в теплому місці не менше, ніж на 12 ч. Більш ніж 24 год тримати не слід, тому кефір може перекиснути. Щоб молоко не остигало, укутайте ємність в теплоізоляційний матеріал (ковдра, теплий одяг і т.п.). Влітку в жарку погоду молоко не буде швидко остигати, а от у холодну пору року помістіть банку поруч з теплою батареєю.

  • Крок 3

    Молоко повинно скиснути в щільну масу, яка повинна плавати в відокремилася сироватці. Якщо вершки залишили, то вони будуть зверху кремового кольору. Кефір вилити в каструлю і поставити на помірний вогонь. Для приготування сиру можна нагріти готовий магазинний кефір. Чим більше жирність кефіру, тим крупніше будуть пластівці сиру.

  • Крок 4

    У процесі нагрівання кефір буде згортатися в сирні пластівці. Можна потроху помішувати, щоб забезпечити рівномірний прогрів і прискорити процес. Доводити до кипіння не слід, тому сир вийде сухим і прісним. Досить підтримувати температуру не більше 60 градусів. Коли кефір згорнеться, плиту слід відключити і залишити до повного охолодження. Сир осяде на дно.

  • Крок 5

    Друшляк застелити марлею або рушником і викласти сирну масу. Під друшляк підставити посуд для збору сироватки. Сироватку можна пити і використовувати у випічці. Коли сироватка стече, сир викласти в контейнер і закрити кришкою. Зберігати в холодильнику не більше 5 діб.

  • Крок 6

    У сирі повинно залишитися трохи сироватки. У процесі охолодження сир вбере в себе сироватку і злегка його зволожить. Якщо потрібен більш сухий сир, то загорніть його в тканину, через яку відціджували сироватку і відіжміть.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: