Загрузка...

Сир з домашнього молока

Сир з домашнього молока


Приготувати сир в домашніх умовах технічно дуже просто. Тут ви дізнаєтеся від чого залежить його якість і побачите як виходить смачний домашній сир для дітей і дорослих.
Сир з домашнього молока
0
0
06 лис
Інгредієнти:
  • Молоко незбиране (1 кг) 5ст
  • Кефір нежирний (54 гр) 3ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Молоко закип'ятити (якщо вирішили злити вершки, то це потрібно зробити до кип'ятіння) і остудити до приємного теплого стану (40 градусів). Можна використовувати магазинне пастеризоване молоко. Кефір в будь-якому випадку вийде. Бактеріям все одно яке молоко переробляти. А ось ставити просто вкисати магазинне молоко не варто, тому воно просто зіпсуватися і буде гірким.

  • Крок 2

    У тепле молоко додати кефір , добре перемішати. Залишити в закритому посуді в теплому місці не менше, ніж на 12 ч. Більш ніж 24 год тримати не слід, тому кефір може перекиснути. Щоб молоко не остигало, укутайте ємність в теплоізоляційний матеріал (ковдра, теплий одяг і т.п.). Влітку в жарку погоду молоко не буде швидко остигати, а от у холодну пору року помістіть банку поруч з теплою батареєю.

  • Крок 3

    Молоко повинно скиснути в щільну масу, яка повинна плавати в відокремилася сироватці. Якщо вершки залишили, то вони будуть зверху кремового кольору. Кефір вилити в каструлю і поставити на помірний вогонь. Для приготування сиру можна нагріти готовий магазинний кефір. Чим більше жирність кефіру, тим крупніше будуть пластівці сиру.

  • Крок 4

    У процесі нагрівання кефір буде згортатися в сирні пластівці. Можна потроху помішувати, щоб забезпечити рівномірний прогрів і прискорити процес. Доводити до кипіння не слід, тому сир вийде сухим і прісним. Досить підтримувати температуру не більше 60 градусів. Коли кефір згорнеться, плиту слід відключити і залишити до повного охолодження. Сир осяде на дно.

  • Крок 5

    Друшляк застелити марлею або рушником і викласти сирну масу. Під друшляк підставити посуд для збору сироватки. Сироватку можна пити і використовувати у випічці. Коли сироватка стече, сир викласти в контейнер і закрити кришкою. Зберігати в холодильнику не більше 5 діб.

  • Крок 6

    У сирі повинно залишитися трохи сироватки. У процесі охолодження сир вбере в себе сироватку і злегка його зволожить. Якщо потрібен більш сухий сир, то загорніть його в тканину, через яку відціджували сироватку і відіжміть.

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: