Домашній сир вершковий

Домашній сир вершковий


Насамперед, це сир рікотта або звичайний сир, але в цьому випадку їх потрібно дуже ретельно збити. Але, як виявилося, вершковий сир можна зробити в домашніх умовах, читайте рецепт і спробуйте його приготувати.
Домашній сир вершковий
+1
0
24 вер
Інгредієнти:
  • Свіжі нестерилизованные вершки - 1л
  • Винний оцет або лимонний сік - 1 ст.л.
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Виливаємо вершки в миску з нержавіючої сталі, ставимо миску з каструлю з водою, нагріваємо при середньому нагріві плити до закипання води, потім убавим нагрівання, доведемо вершків температуру майже до 100оС, вірніше до 97оС, не забуваємо вершки помішувати. Додамо в вершки оцет або лимонний сік, продовжимо помішувати поки вершки. Знімемо миску з плити, накриємо серветкою, залишимо полежати 10хвилин. Застелем друшляк або сито кавовими фільтрами або декількома шарами марлі, помістимо згусток в сито, охладим і витримаємо добу, сир підсохне і стане твердіше. Зберігаємо в холодильнику не більше 3-4дней. Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: