Рецепти з фото і відео

Рецепт майонезу

Рецепт майонезу
0
0
03 чер
Рецепт майонезу


Майонез, який ми купуємо в магазині, як правило, містить величезну кількість харчових добавок, підсилювачів смаку, барвників, різних консервантів. Крім того, він сильно підвищує апетит. Тому набагато корисніше і безпечніше вживати в їжу домашній майонез. Процес приготування займе у вас мало часу, а сам рецепт майонезу дуже простий і містить доступні продукты.Домашний рецепт приготування майонезу дуже простий і смачний!

Основні інгредієнти:
• олія (краще оливкова) - 150 мл (бажано найкращої якості)
• яєчний жовток (можна використовувати індичий)
• 1,5 ч. ложки цукру
• 1/3 ч. ложки солі
• 1/2 ст. ложки лимон. соку
• 1 ч.л. гірчиці

Процес приготування:
• Для початку потрібно відокремити білки від жовтків. Якщо яйця свіжі, це зробити дуже просто. У жовтки додайте сіль, сік лимона і гірчицю, збовтайте і поставте в холодильник на сім хвилин.
• Охолоджені інгредієнти можна починати збивати. Міксер повинен працювати на малій швидкості. Масло в жовтки слід додавати буквально по одній крапельці. Збивайте 30 с., додайте вже чайну ложечку олії і знову збивайте. Далі справа піде швидше і легше. Після того, як вся маса почне гуснути, можете сміливо додати 2 ложки масла.
• Час від часу вам слід пробувати соус на смак і вирішувати чи варто ще додати масло. Якщо майонез виходить дуже густий, можна додавати кип'ячену воду. Додавати потрібно чайною ложечкою, не перестаючи збивати міксером.
• Готовий майонез ви можете оцінити на смак. Повірте, він, здається у багато разів смачніше будь-якого магазинного. Та й не тільки смачніше, але й корисніше.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: