Рецепти з фото і відео

Майонез домашній рецепт

Майонез домашній рецепт
0
0
03 чер
Майонез домашній рецепт


Майонез домашній рецепт - відмінний соус, який підійде і до лосося, і до гарячого страви, і до звичайних бутербродів на закуску. На жаль, зберігається він, може всього лише тиждень. Тримати його слід на нижній полиці холодильника і сама банку повинна бути щільно закрита.

Основні інгредієнти:
• 150 мл. олії (краще оливкова і бажано найкращої якості)
• 2 яєчних жовтки
• часник (1 зубчик)
• 1,5 ч. л. цукру
• сіль (1,3 ч.л.)
• 1/2 ст. ложки лимон. соку
• гірчиця (1 ч. л.)
• чорний перець

Процес приготування:
• Щоб приготувати домашній майонез, вам потрібно глибока посуд з вузьким дном, щоб віночок одночасно діставав всі інгредієнти. Відправте в миску 2 яєчних жовтка, зубчик часнику, ложку гірчичного порошку, трохи чорного перцю. Все це потрібно гарненько перемішати.
• Збивати суміш набагато зручніше міксером, додаючи спочатку лише по краплі масла. Воно має бути без різкого запаху, інакше майонез вийде грубий. Необхідно ретельно збивати кожну краплю олії. Через кілька хвилин соус стане густіше. З цього моменту можна збільшити кількість крапель, але не набагато, оскільки суміш може згорнутися. Якщо це все-таки сталося, потрібно просто додати ще один жовток.
• Коли буде додана половина масла, його можна буде вливати в суміш тонкою цівкою, не перестаючи при цьому збивати соус.
• Весь процес займе у вас близько 10 хвилин.
• Якщо ви хочете отримати майонез не дуже густий, можна додати до нього дві ложки кип'яченої води і акуратно збити віночком.
• Цей рецепт лежить в основі приготування інших соусів - Тартар, креветочной коктейлю.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: