Рецепти з фото і відео

Томат

Томат
0
0
03 чер
Томат


Останнім часом не купую томат, так як покупної томат викликає сумнів в якості. Томат, приготований в домашніх умовах на багато якісніші і смачніше. Його кожна господиня може приготувати по своєму смаку, використовуючи ті або інші спеції.
Пропоную приготувати томат за моїм рецептом. Я цей томат використовую для борщу, подаю до м'ясних страв, заправляю голубці, капусту. Томат підходить до багатьох страв.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування домашнього томату:
• 5 кг стиглих помідорів
• 2 великі моркви
• 1 склянка цукру
• 1 склянка оцту
• 1 столова ложка солі
• 1 чайна ложка запашного перцю
• 1 чайна ложка чорного перцю горошком

Процес приготування:
• Помідори вимиваємо, видаляємо зелені жилки, якщо такі є, і пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері.
• Проварюємо 10 хвилин, щоб помідори добре проварилися зо.
• Протираємо масу через сито, відокремивши від шкірки і насіння.
• Протерту масу знову ставимо на вогонь і уварюють на третину.
• Цибулю очищаємо, подрібнюємо у блендері до утворення пюре.
• Протертий цибулю додаємо до томатної маси.
• Коли маса зменшиться ще на половину, додаємо сіль і оцет.
• Головна фішка спеції.
• Складаємо удвічі широкий бинт і на нього ложем спеції. Кінці бинта пов'язуємо.
• Мішок зі спеціями, поміщаємо в томатну масу за 5 -7 хвилин до закінчення варіння.
•Гарячий томат розкладаємо в стерилізовані банки, накриваємо кришками і закатуємо.
• Вихід близько 2,5 літрів томату.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: