Рецепти з фото і відео

Соуси

Соуси
0
0
01 чер
Соуси


На кожне блюдо, приготовлене із м'яса, риби, овочів має гарний смак, навіть якщо його приготує досвідчений майстер. Запитаєте чому? Відповідь проста - не вистачає ложечки ароматного соусу. На суд справжніх гурманів пропоную соуси з власної колекції. Приготуєте куряче філе в гострому соусі, ще курячі окорка в соусі каррі.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування курячого філе в гострому соусі:
•0,5 кг курячого філе
• 1 чайна ложка сушеного чебрецю
• 0,5 чайної ложки солі
•столова ложка рослинної олії
•столова ложка кукурудзяного крохмалю
• дві столові ложки солодкої гірчиці
• 2 зубчики часнику
• 600 г консервованого ананаса кружечками
• свіжа зелень
Для гарніру:
•2 склянки зернистого рису
• пучок свіжої зелені

Процес приготування:
• Куряче філе вимиваємо, обсушуємо, щоб м'ясо вийшло особливо ніжним.
• Злегка відбиваємо його з двох сторін.
•Підготовлене таким чином м'ясо приправляємо сіллю, перцем і чебрецем.
• Беремо неглибоку сковороду і обсмажуємо філе в олії.
• Консервовані ананаси відокремлюємо від соку і викладаємо в іншу ємність.
• Змішуємо до однорідного стану 2 столових ложки соку з ананасів з кукурудзяним крохмалем.
• В іншій ємності змішуємо гірчицю, мед, подрібнений часник і залишився ананасовий сік.
• В сковороду з м'ясом вливаємо приготовану суміш гірчиці, часнику, соку, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і готуємо протягом 20 хвилин.
• Дістаємо м'ясо зі сковороди, а приготовану суміш із соку і кукурудзяного крохмалю, вливаємо в соус, кип'ятити 2 хвилини, помішуємо.
• М'ясо назад повертаємо в соус, добре перемішуємо.
• Рис добре промиваємо, відварюємо.
• Подаємо курячі грудки з рисом.
• Свіжу зелень подрібнюємо.
• Зверху на рис викладаємо кружечки ананаса, посипаємо зеленню і рясно поливаємо соусом.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування курячих стегенець в соусі каррі:
• 6 курячих стегенець
• 2 зубчики часнику
• 2 помідори
• приправа каррі за смаком
• столова ложка оливкової олії
• 1 чайна ложка меду
• сіль, перець
Для салату:
•по 5 -6 листочків різного салату
•рукола
• оливкова олія
• мед, лимонний сік
• сіль, перець

Процес приготування:
• Помідори бланшируем, охолоджуємо, знімаємо шкірку, нарізаємо шматочками.
• Додаємо до помідорів часник каррі, олія оливкова, мед, сіль, перець, і збиваємо все блендером до однорідності маси.
• Курячі окости миємо, висушуємо паперовим рушником, натираємо приготованим рушником.
• Натираємо приготовленим маринадом з каррі.
•Замариновані окосту залишаємо в прохолодне місце на 2 -3 години, в результаті вони будуть смачні.
• Тим часом салат і руколу добре промиваємо.
• Салат рвемо руками, вимішуємо з руколлою.
• Оливкове масло з'єднайте з лимонним соком і медом, додаємо за смаком сіль і чорний перець, перемішуємо до тих пір, поки не утвориться густий однорідний соус.
• Приготованим соусом поливаємо салат.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Меню повара
Перейти до меню повара: