Рецепти з фото і відео

Соус бешамель

Соус бешамель
0
0
01 чер
Соус бешамель


У моїй родині дуже люблять страви з курки. Кожен раз готую чергове блюдо з цього ніжного дієтичного продукту, намагаюся надати йому якусь новизну. В цей раз використовувала соус бешамель. Вийшла смачна, кольорова запіканка з курки зі спаржею під соусом бешамель. Але чи всі знають, як готувати такий соус? Використовуючи цей рецепт, ви дізнаєтеся всі секрети приготування цього чудового соусу.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування запіканки з курки під соусом бешамель:
•0,5 кг курячого м'яса
• 20 г курячого жиру
• 2 столові ложки борошна для панірування
• 0,5 кг спаржевої квасолі
• сіль, перець за смаком
Для соусу бешамель:
•1,5 столових ложок вершкового масла або маргарину
• 1,5 столових ложок борошна
• 1 склянку молока або сметани
• 50 г плавленого або швейцарського сиру
• 1,5 столових ложки товчених сухарів
• 1 жовток

Процес приготування:
• М'ясо миємо, обсушуємо, натираємо сіллю і перцем, можна додати трохи приправи для курки, і залишаємо на 30 хвилин промаринуватися.
• Тим часом спаржу очищаємо, промиваємо, кладемо в підсолену воду.
• Злегка промаринованное м'ясо нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо в курячому жирі до легкого зарум'янювання.
• З жиру, що залишився при обсмажуванні м'яса та борошна, готуємо за смаження.
• Для приготування будь-якого соусу борошно обов'язково смажимо, так як сира борошно надає соусу неприємний смак, і він стає тягучим.
• Щоб соус був без грудочок, підсмажене борошно розводимо тільки соняшниковою відваром, бульйоном або окропом.
• Якщо ж всі грудочки утворилися, проціджуємо соус через сито, кладемо приправи за рецептом і ще раз кип'ятимо його.
• За смаження розбавляємо молоком, додаємо тертий сир, солимо, доводимо до кипіння і додаємо для в'язкості жовток.
• Відварену спаржу відціджуємо, ріжемо на маленькі шматочки, перемішуємо з обсмаженими шматочками м'яса і половиною соусу.
• Масу викладаємо у форму для запікання, заливаємо рештою соусом, посипаємо зверху товченими сухарями.
• Ставимо деко з запіканкою в добре розігріту духовку на 10 -15 хвилин.
• Дістаємо з духовки, прикрашаємо зеленню за смаком.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: