Грузинський соус ткемалі

Грузинський соус ткемалі
0
0
28 травня
Грузинський соус ткемалі


Інгредієнти:

• Сливи ткемалі (алича) - 1кг
• Часник - 50г
• Гострий перець свіжий - 40г
• Кріп (пучок) - 1/2шт
• Кінза свіжа (пучок) - 1/2шт
• Кріп сухий - 1 ст. ложка
• Сіль

Приготування:

• Ретельно вимиті сливи розрізають на четвертинки, видаляють кісточки.
• Потім нарізані сливи кладуть в каструлю і заливаються водою так, щоб повністю покрили сливу.
• Кріп і кінза зв'язуються в один пучок, який потім викладається в каструлю.
• Все вариться до розм'якшення злив.
• Потім пучок зелені витягується, зайва рідина зливається, а сливи протирають через сито.
• У сливове пюре додається подрібнений часник, подрібнений перець, ретельно перемішується.
• Додається сухий кріп, якщо соус надто густий, то додається раннє злитий сливовий відвар або вода.
• Соус вариться близько години, потім остуджується.
• Подається до м'ясних страв.

Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: