Загрузка...

Грибний соус рецепт з фото

Грибний соус рецепт з фото


Грибний соус - один з найсмачніших соусів. Готувати його дуже легко. У моєму рецепті з фото я вам розповім як готувати такий грибний соус.
Грибний соус рецепт з фото
0
0
22 лис
Інгредієнти:
  • Гриби білі свіжі 500.0 г
  • Цибуля ріпчаста 1.0 шт
  • Борошно пшеничне 20.0 г
  • Сметана 200.0 г
  • Олія соняшникова 40.0 мл
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Заморожені гриби попередньо витягнути з морозилки і дати їм відтанути. Потім швидко промити у воді (у воді не залишати, так як гриби наберуться вологи). Ось все інгердіенти, які нам потрібні:

  • Крок 2

    Дрібно нарізати цибулю. Гриби нарізаємо тоненькими пластинами. Розігріваємо в каструлі рослинне масло і засипаємо цибулю. Даємо йому підсмажитися до прозорості. Цибулю бажано нарізати якомога дрібніше. Крупно нарізану цибуля не виглядає в соусі. Після цибулі засипати нарізані гриби і обсмажити разом з цибулею на середньому вогні хвилин 5, постійно помішуючи. Потім додати ще води (150-200 гр) і дати потихеньку гаситися (або варитися) грибам.

  • Крок 3

    Тим часом змішати борошно і сметану. У вказану кількість борошна додамо 100 гр сметани і добре розмішати до однорідності. Потім додамо борошно, що залишилося, кавову ложку паприки меленої і розмішаємо до гладкості (тобто, щоб не було грудок). Я це роблю занурювальним блендером.

  • Крок 4

    До грибів, які гасяться, додамо ось цю сметану з борошном. Постійно помішувати. Соус відразу стає густим (таким він і має бути!). Додамо сіль, мелений перець - і соус готовий. Цей соус можна готувати також з печериць. Але, тоді для посилення грибного смаку додайте чайну ложку соєвого грибного соусу. Печериці самі по собі не дають запаху і смаку грибів. Вони злегка пріснуватих. У нас цей соус готують суто з білих грибів і подають разом з кнедликами. Кнедлики - це щось типу хліба, приготованих на пару. Також соус хороший з варениками, з картопляним пюре, з гречаною кашею. Пригощайтесь!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: