Як засолити сало рецепт з фото

Як засолити сало рецепт з фото


Солоне сало - традиційна українська закуска. Треба сказати, люблять його не тільки українці! Як засолити сало в домашніх умовах? Немає нічого простіше!
Як засолити сало рецепт з фото
+1
0
25 лис
Інгредієнти:
  • Сало свіже 0,5 кг
  • Сіль 200 г
  • Лавровий лист 5-6 шт.
  • Суміш перців за смаком
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    "Вороні десь бог послав шматочок сиру ..." Мені сусід "прідаріл" великий шматок сала. Дістала я його з пакету - чудове! Ні, не те, яке з прошарком. Але в мене й інші критерії чудовості: 1. Свіже сало має бути "живе" - прямо-таки "колихатися" при легкому його ворушіння. 2. Повинно бути добре пропечене. Перевірити це просто: між шкіркою сала і власне салом повинна бути тонкий прошарок, як би топке прозоре желе. 3. І має бути обсмалено соломою. Тоді буде такий аромат, який ні з чим порівняти неможливо! Багато чого, звичайно, залежить і від самої свинки (чи здорова, ніж годую), але я жодного разу не тваринник, тому тут справа у везінні - цього разу пощастило! І тут - увага! - Таке свіже сало відразу солити не можна! Потрібно дати йому прийти в себе - хоча б деньок хай полежить в холодильнику.

  • Крок 2

    Оскільки сала у мене багато, його потрібно розподілити грамотно. Можна засолити в банки і закатати. Можна заморозити. Або - якщо є де зберігати - посолити в дерев'яному ящику (згадую бабусю з ностальгією ...) У будь-якому випадку, сало потрібно розрізати на зручні для роботи шматочки. Приблизно такі, як на фото. Можна і трохи менші. Частина таких шматочків я заморозила (рівні і красиві шматки потім теж засолити або відвар, крайові шматки підуть на жарку - чоловік дико любить смажену картопельку на салі!). Трохи сала посолила найпростішим і традиційним способом (про це - нижче), а трохи приготувала в цибулинні

  • Крок 3

    Отже, найпростіший спосіб засолювання (і найнадійніший, між іншим). Що називається, безпрограшний варіант! У плошці змішую багато солі, поламані на шматочки лаврові листочки і крупномолотий перець (мені подобається використовувати суміш перців, на мій смак, смаковий букет виходить багатше і глибше). Додати до цієї сольової суміші можна що завгодно: готові спеції для засолювання сала, хмелі-сунелі, часник, гвоздику і т.д. Ми сьогодні втілюємо в життя базовий рецепт. До того ж, таке сало дуже зручно взяти з собою на роботу до обіду - зайвих яскравих специфічних запахів воно не буде виділяти.

  • Крок 4

    Тепер на дно скляної форми (каструльки, миски, миски) насипаємо сіль так, щоб вона повністю покривала дно. Ця сіль повинна бути звичайною, без жодних спецій. До речі, я забула сказати, що для засолювання сала підходить ТІЛЬКИ звичайна кам'яна сіль! Підготовлені шматочки сала щедро обвалюють у суміші солі з перцем і лавровим листом. Укладаємо шматки у форму на сольову подушку, зверху висипаємо всі залишки солоного міксу. Не бійтеся - сало практично неможливо пересолити! Воно візьме стільки солі, скільки йому потрібно. Залишаємо форму при кімнатній температурі на 2-3 дні. Можна за цей час пару разів перевернути шматочки. Після цього складаємо сало в пакет, обтрусивши від зайвої солі, і кладемо в холодильник (краще навіть в морозилку) на деньок або хоча б на пару годин. Все! Готово!

  • Крок 5

    Нарізаємо сало тонкими пластинками, кладемо на шматочок чорного хлібця ... і насолоджуємося!! Це дуже смачно! Звичайно, є маса рецептів більш швидкої засолювання сала, але цей - найпростіший і традиційний - я люблю всій своїй українською душею! Приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: