Рецепти з фото і відео

Засолювання сала

Засолювання сала
0
0
03 лип
Засолювання сала


Не дивлячись на всі випади в бік солоного сала, воно є дуже корисним продуктом. І простіше ніж засолювання сала сухим способом рецепта знайти важко. Сьогодні готуємо солоне сало і через тиждень у вас на столі рожеві шматочки цього делікатесу.
Приготування солоного сала починається з вибору якісного продукту. Сало вибираємо товсте, біле і дуже свіже. Не бажано солити розморожене сало, смак у нього буде зовсім іншим, ніж нам хотілося б.

Інгредієнти:
• Сало свіже - 1кг
• Головки часнику - 2-3 штуки
• Різні приправи на ваш смак. Я зазвичай беру перець червоний і чорний, коріандр або кмин.

Солимо:
• Сало ріжемо на рівні шматочки, розміром 10х10 сантиметрів, з тильного боку робимо дуже глибокі розрізи і кожен поміщаємо розрізаний вздовж часник. Чим частіше будуть розміщуватися наші чесночинки, тим пахучіше буде наше сало.
• Щедро натираємо сало змішаними приправами і обвалюють у солі.
• Дуже щільно укладаємо в посуд (бажано таку, яка не окислюється, наприклад глиняний, скляний або керамічний). Кожен шар дуже рясно пересипаємо сіллю. Не бійтеся пересолити, цього не станеться. Сало візьме рівно стільки, скільки йому потрібно.
• Ставимо посуд з салом в прохолодне місце і через тиждень дістаємо ніжний і ароматнийший продукт. Хтось після засолювання поміщає сало відразу в морозильну камеру, але, на мій погляд, обмінні процеси в мінусових температурах йдуть дуже повільно і смак від цього трохи страждає. Приємного вам апетиту.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: