Рецепти з фото і відео

Лазанья рецепт

Лазанья рецепт
0
0
28 чер
Лазанья рецепт


Вироби з тіста подобаються багатьом, а якщо ще й з м'ясом, то їх шанувальниками обов'язково будуть і чоловіки. Моя пропозиція для тих, хто впевнений, що лазанья рецепт по якому я пропоную її приготувати доставить дійсну насолоду. А з'їсти гарячого, рум'яної ароматною лазаньї можна тільки, скільки вистачить сил її готувати.

Інгредієнти, які знадобляться для приготування лазаньї:
Для тіста:
•4 яйця
• 200 мл молока
• 6 столових ложок рослинного масла
• борошна стільки, скільки вбере тісто близько 0,5 кг
Для соусу бешамель:
• 400 мл молока
• 5 столових ложок борошна
• 100 г вершкового масла
• щіпка мускатного горіха
Для начинки:
•1 кг м'ясного фаршу
• 350 г цибулі
• 150 г кетчупу
• 3 чайних ложок сухого базиліка
• 0,5 кг печериць
• 0,5 кг твердого сиру
• 300 г броколі

Процес приготування:
• Просіваємо борошно, додаємо до неї яйця, змішані з сіллю, молоко, рослинне масло і добре перемішуючи, готуємо тісто, борошна стільки, скільки потребує тісто.
• В результаті замішування, тісто повинне вийти еластичним, а також м'яким і не прилипати до рук.
• Приготоване тісто залишаємо на 45 хвилин.
• Після закінчення часу тісто розділяємо на кілька частин.
• Кожну з частин тесту розкачуємо в тонкий пласт товщиною приблизно 1 -2 мл і ріжемо на прямокутники потрібного розміру, відповідно тій формі, в якій буде випікатися тісто.
• Для приготування соусу бешамель розтоплюємо на сковороді вершкове масло, змішуємо його з борошном, розтираємо до однорідності.
• В олійно - борошняну суміш тонкою цівкою поступово вливаємо молоко і, постійно помішуючи, варимо протягом 5 хвилин, поки маса не загусне.
• Приготовану масло - молочну суміш заправляємо за смаком сіллю і мускатним горіхом.
• Цибулю чистимо, подрібнюємо, поділяємо на три порції.
• Для приготування першої начинки 1/3 обсмаженої цибулі з'єднуємо з базиліком, кетчупом, солимо, перчимо, додаємо м'ясний фарш і тушкуємо до готовності, потім додаємо ? частина приготовленого раніше соусу бешамель.
• Для приготування другої начинки з'єднуємо другу частину обсмаженої цибулі, додаємо 300 г очищених і нарізаних дрібними кубиками печериць, солимо за смаком і смажимо до готовності.
• Для приготування третьої начинки з'єднуємо решту цибулі, 200 г свіжих очищених печериць і брокколі.
• Твердий сир натираємо на середній тертці.
• У змащену олією форму для запікання викладаємо листи лазаньї, зверху м'ясну начинку і посипаємо зверху тертим сиром.
• Викладаємо наступні листи тіста, змащуємо соусом, викладаємо грибну начинку і посипаємо тертим твердим сиром, накриваємо наступними листами лазаньї.
• Викладаємо начинку з брокколі і свіжих грибів, закриваємо залишилися листами лазаньї.
• Форму для випікання накриваємо фольгою і ставимо в розігріту духовку до температури 200 градусів духовку і випікаємо протягом 20 хвилин.
• Потім знімаємо фольгу, посипаємо тертим твердим сиром і продовжуємо запікати до моменту, коли сир розплавиться і зверху зарум'яниться.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: