Рецепти з фото і відео

Паштет з печінки

Паштет з печінки
+6
0
14 лип
Паштет з печінки


Паштети стали відмінною складовою частиною закуски, особливо гарні паштети з бутербродами. Паштети також чудово можна вживати у вигляді самостійних страв. Для пікніка, сніданку та фуршету паштет підходить ідеально. Найпоширеніший вид - це паштет з печінки. Про користь печінки розповідав ще Авіценна. Коли в природі ще не існував вітамін А, Авіценна говорив, що від сліпоти відмінно допоможе сік козячої печінки у вигляді мазі або їжі. Як і коли з'явився паштет в нашому житті невідомо, легенд і оповідань майже немає. За те, щоб вважатися батьківщиною паштету сперечаються Німеччина і Франція. Але більшості людей все одно, головне, що він взагалі з'явився. Паштет з печінки дуже ніжний і изысканен. В домашніх умовах паштет з печінки дуже легко можна приготувати. Для початку м'ясо потрібно опрацювати разом з цибулею, запашним перцем та іншими спеціями. Після варіння м'ясо пропускають через м'ясорубку разом з скибочкою хліба і сирим яйцем. Посолити і поперчити. Остання стадія приготування - це запікання. Викласти паштет на сковороду й запікати 45 хвилин. Паштет з печінки можна подавати в холодному вигляді або у гарячому. Холодні паштети відмінно підходять до салатів, соусів і просто з хлібом. А гарячі паштети самостійне блюдо і крім хліба більше нічого не потрібно. Для тих, хто хоче приготувати паштет з печінки в перший раз, мій рецепт вам дуже допоможе і сподобається.

Для приготування паштету з печінки вам потрібно:
• 600 грам яловичої печінки, курячої
• Дві столові ложки оливкової олії
• Сто грам копченої грудинки
• Дві середні цибулини
• Листя чебрецю
• Бальзамічний оцет
• Чотири їдальні ложки вершкового масла
• Трохи підсушений хліб

Як готувати паштет з печінки:
1. Трохи обсушити паштет серветкою. Далі печінка необхідно порізати на невеликі брусочки. Посипати сіллю і перцем
2. На сковороді розігріти оливкову олію, додати цибулю і грудинку, смажити до золотистого кольору цибулі
3. Покласти в сковороду печінку, зробити вогонь сильніше печінку і обсмажувати, помішуючи до тих пір, поки печінка не обсмажиться, але в центрі повинна залишитися рожевою. Додати оцет, чебрець і дати закипіти. Залишити охолонути до кімнатної температури.
4. Гострим і бажано широким ножем порубати масу до стану пасти, перекласти в чашку і втерти дерев'яною ложкою вершкове масло, посолити і поперчити.
5. Потім прибрати паштет з печінки в холодильник на кілька годин. Перед подачею на стіл паштет краще дістати з холодильника, щоб він трохи зігрівся і легко намазувався на хліб.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: