Рецепти з фото і відео

Овочі тушковані

Овочі тушковані
0
0
02 сер
Овочі тушковані


Ще однією варіацією на тему тушкованих овочів є овочеве рагу, або як його ще називають рататуй, соте. Назв у цієї страви багато, але сенс один: це дрібно нарізані овочі, які готуються в одній ємності, іноді до них додають м'ясо, рибу або соус. Важливим правилом в приготуванні тушкованих овочів є те, що готуючи овочі тушковані важливо не переварити. Якщо всі інгредієнти переваряться, то ви отримаєте овочеву кашу, а не рагу або соте. Які інгредієнти використовувати повністю залежить від вашої фантазії. У представленому рецепті використовуються найпростіші овочі.

Інгредієнти для приготування овочевого рагу:
• 900 грам білокачанної капусти
• триста грам моркви
• дві ріпчасті цибулини
• 400 грам картоплі
• триста мілілітрів томатної пасти
• 50 мл рослинного масла
• три лаврових аркуша
• десять грам базиліка
• чотири пучечки чорного меленого перцю
• трохи солі

Спосіб приготування тушкованих овочів:
• нарізати цибулю досить великими кубиками
• обсмажити його на рослинному маслі близько трьох хвилин до золотистого кольору
• для приготування рагу краще підійде глибока сковорода
• моркву очистити і натерти на крупній тертці
• додати моркву до цибулі і смажити ще три хвилини
• капусту також нарізати великими кубиками
• додайте капусту в сковороду до моркви і цибулі, смажте ще три хвилини, постійно заважаючи
• картоплю почистити і нарізати кубиками
• покласти в сковороду і обсмажувати ще три хвилини
• до овочів додаємо томати, лавровий лист, спеції, сіль і перець. Все перемішайте і накрийте кришкою. Тушкуйте сорок п'ять хвилин на слабкому вогні, періодично перемішуючи
• готове рагу можна видавити зубчик часнику, прибрати з вогню, дати настоятися під кришкою близько п'яти хвилин. Таке рагу відмінно підійде як самостійне блюдо або як гарнір до м'ясних страв. Урізноманітнити овочеве рагу можна змінивши нарізку овочів або їх склад. Готуючи рагу навесні, обов'язково додавайте в нього свіжої зелені: щавлю, кропу, петрушки. Також можна готувати рагу з молодої картоплі та кабачків, додаючи баклажани. Таке рагу вийде легким, смачним і корисним. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: