Рецепти з фото і відео

Про молоко

Про молоко
0
0
01 сер
Про молоко


Природа нагородила людство дуже багатьма корисними і смачними продуктами. До таких продуктів відносять і молоко. Багато століть тому наші предки вважали молоко панацеєю від усіх хвороб. Ми не знаємо про молоко все! Вони лікували молоком майже всі: і захворювання органів, і деякі психічні розлади. Найціннішим є парне молоко, але часто людям просто не вистачає часу, і вони вживають молоко пачок, куплене в магазині. Багато не знають різниці між пастеризованим молоком і стерилізованим. При пастеризації молоко не доводять до кипіння, а лише нагрівають до температури кипіння, при цьому зберігаються корисні вітаміни, а при стерилізації молоко нагрівають до температури вище температури кипіння, однак, при даному виді обробки гинуть не тільки шкідливі бактерії, але і корисні в тому числі. Краще всього пити молоко з семи до восьми годин вечора. В цей час доби молоко засвоюється найкращим чином. Про молоко як найважливіший продукт говорять багато вчених і призводять деяку інформацію.

Кілька цікаві факти про молоці:
1. У 8-9 тисячолітті до нашої ери людина вперше вжив в їжу молоко тварини. Тоді народи Азії вперше одомашнили диких кіз і овець. А у 7 тисячолітті. У Туреччині почали вирощувати корів.
2. У період неоліту людина не міг пити молоко, так як в людині не існував ген, який засвоював лактозу.
3. Коров'яче молоко є найпопулярнішим споживаним продуктом у світі
4. Самим жирним молоком вважається молоко тюленя і молоко китів. Найменш жирне молоко ослиць і кобил.
5. З соєвих бобів виготовляють соєве молоко, яке багате амінокислотами, вітамінами і мінералами.
6. Молоко необхідно включати в свій раціон щодня, так як молоко доставляє в наш організм фосфор, кальцій, пантотенову кислоту і рибофлавін.
7. 250 грам молока містить 300 мг кальцію.
Рецептів страв, які готують із додаванням молока дуже багато. І ось одна з них.


Запечені карасі, вимочені в молоці
Основні інгредієнти для приготування:

• Карасі
• Молоко
• Сметана
• Картопля
• Вершкове масло

Спосіб приготування страви:
1. До речі, про молоко. Як відомо молокохорошо вбирає запахи, тому в ньому рибу вимочують, щоб позбутися від сильного запаху.
2. Для початку карасів потрібно почистити, випатрати і промити. Потім покласти в чашку
3. Налити півлітра молока в каструлю, додати солі і покласти в них рибу, закриваємо тарілкою, щоб риба була повністю покрита молоком.
4. Залишити так рибу на 40 хвилин
5. Через сорок хвилин витягуємо наших карасиків, злегка обсушуємо, потім добре натираємо сіллю і перцем зовні і всередині.
6. Сковороду добре розігріваємо, обвалюємо рибок в борошні й обсмажуємо з двох сторін, що шкурка вийшла золотистою
7. Беремо сковороду для духовки, укладаємо туди карасів і заливаємо сметаною, розведеною невеликою кількістю води.
8. Відправляємо сковороду в духовку, розігріту до 220 градусів, і стежимо, щоб шкурка підрум'янилася
9. Для гарніру можна приготувати картопляне пюре. Чистимо картоплю і варимо його в каструлі з додаванням лаврового листа, сухого кропу і чорним перцем - горошком
10. Перед вимиканням солимо
11. Толкучка розминаємо картоплю на пюре, додаємо трохи молока і вершкового масла.
12. На стіл подаємо ароматне картопляне пюре, рибку дістаємо і лопаткою викладаємо на тарілку, вона вийшла золотиста і ароматна, кістки дуже легко відокремлюються. Посипте зверху свіжим кропом і цибулею.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: