Кисіль рецепт

Кисіль рецепт
0
0
01 сер
Кисіль рецепт


Обволікаючий, вітамінний, теплий обліпиховий кисіль рецепт якого перед вами - справжнє задоволення осіннім вечором.

Основні інгредієнти:
• Крохмаль картопляний - 4 ст. ложки;
• Обліпиха свіжа або розморожена - 2 склянки;
• Вода - 5 склянок;
• Цукор-пісок - 1,5 склянки.

Процес приготування:
• Ретельно промийте ягоди обліпихи, потім протріть крізь сито або скористайтеся будь-яким блендером. Обережно: не слід перетворювати обліпиху во «фреш з м'якоттю», швидше, нам потрібно для цього рецепта м'яке соковите пюре.
• Крохмаль викладіть в чашку і рясно змочіть холодною водою.
• Підігрійте воду до температури 40-50 градусів, додайте цукор, добре перемішайте. Дочекайтеся, поки суміш скипить, додайте крохмаль і перемішайте ще більш ретельно. Дайте закипіти знову.
• Викладіть обліпихова пюре в каструлю, в останній раз доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і помішуйте кисіль протягом 1-3 хвилин. Дайте йому трохи настоятися перш, ніж розливати по чашках.
• Врахуйте: чим довше стоїть такий кисіль, тим густіше він стає. Якщо не випити його відразу, то наступні порції будуть практично нагадувати желе. Такий обліпиховий кисіль можна подати зі збитими вершками або збитою сметаною як вельми оригінального холодного третього страви.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: