Рецепти з фото і відео

Майонез

Майонез
0
0
15 лип
Майонез


Бутерброди, салати, м'ясні страви та багато інших страви ми просто не уявляємо без майонезу. Французький соус все міцніше входить в наше повсякденне життя і стає практично незамінним. І багато людей все частіше задаються питанням, який же майонез все-таки краще - домашній або той, який ви купили в магазині? Думаю, відповідь очевидна - майонез, який приготовлений вдома зі свіжих і корисних продуктів. Так і приготувавши хоча б раз його своїми руками, ви переконаєтеся в тому, що домашній майонез набагато смачніше, ніж магазинний.

Основні інгредієнти:
• рафінована рослинна олія
• 2 жовтки (обов'язково переконайтеся в тому, що яйця свіжі)
• сіль
• цукор (по можливості краще замінити фруктозою)
• лимонний сік

Процес приготування:
• Змішайте два жовтки з ? ложкою солі і 1 чайною ложкою цукру. Використовуйте звичайний віночок (можна використовувати міксер). Заважати до тих пір, поки цукор і сіль повністю не розчиняться.
• Потім починайте обережно вливати олію, не припиняючи при цьому помішувати вінчиком (на два жовтки 1 склянку олії). Масло слід вливати поступово, не більше однієї чайної ложки за раз.
• Після цього можете додати лимон (гірчицю за бажанням).
• Готовий майонез має приємний жовтий колір і густий по консистенції. Якщо додати більше рослинної олії, то соус вийде більш рідким. Також до складу майонезу ви можете додати будь-які інші натуральні продукти, які тільки поліпшать смак і додадуть йому велику вишуканість.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: