Рецепти з фото і відео

Рецепти квасоля стручкова

Рецепти квасоля стручкова
0
0
27 чер
Рецепти квасоля стручкова


Квасоля відома людству з давніх часів. Раніше згадка про квасолі датується другим тисячоліттям до нашої ери. Її вживали в їжу ще в стародавньому Китаї. У розкопках пам'яток доінкської культури в Перу вчені вперше знайшли насіння квасолі. Існує кілька видів квасолі: остролистая, маш, багатоквіткова, звичайна. Також існує зелена овочева квасоля. Ніжні зелені молоді стручки квасолі є поживним і досить смачним продуктом. З стручкової зеленої квасолі готують багато різних страви, вона дуже хороша у вигляді гарніру. Рецепти квасоля стручкова обсмажена на оливковій олії, заправлена томатним соусом дуже хороша як холодна закуска. Вживати квасоля в сирому вигляді не можна, так як в ній містяться отруйні речовини, які можуть викликати сильне отруєння. У квасолі міститься багато крохмалю, вітамінів, вуглеводів і білків, які легко засвоюються, залізо, завдяки якому утворюються еритроцити, відбувається приплив кисню до клітин. Практично всі корисні речовини, які необхідні людині для життя. Квасоля надає очищаючу властивість, розчиняє і жене сечу.

Інгредієнти для приготування страви рецепт квасоля стручкова з м'ясом:
• 400 грам зеленої стручкової квасолі
• середня цибулина
• 200 грам яловичини
• пучок зеленого цибулі
• два середніх помідора
• трохи рослинного масла
• червоний і чорний мелений перець, сіль
• бадьян, кінза, паприка

Спосіб приготування:
Така гаряча закуска відмінно підходить для гарніру до рису або макаронів, але і у вигляді самостійної страви виглядає чудово.
• квасоля промити і зрізати з неї носики і хвостики, потім стручки розрізати на дві частини
• м'ясо краще вибрати без сполучної тканини, оскільки ці плівки вимагають тривалої теплової обробки
• наріжте м'ясо тонкою соломкою
• цибулини порізати невеликими брусочками
• зелений цибулю порізати на шматочки в три міліметри
• помідори нарізати дуже дрібно і тонко, якщо шкіра у них товста, то обшпарте їх і очистіть
• спеції змішайте в невеликій чашці
• продукти краще приготувати заздалегідь, інакше, в процесі готування не будете встигати різати овочі, так як процес готування проходить досить швидко
• рослинна олія розігрійте
• обсмажте м'ясо до світло-коричневого кольору, посоліть
• додайте до м'яса цибулю, перемішайте, смажте 5 хвилин, потім додайте помідори, обсмажте ще три хвилини і додайте спеції
• влийте в сковороду трохи кип'яченої води, щоб покрити дно. Закрийте кришкою і варіть десять хвилин на середньому вогні
• за кілька хвилин до закінчення готування додайте зелений лук і квасоля, прогрійте цибулю з квасолею ще кілька хвилин
Подавати страву можна у вигляді гарячого салату або гарніру до відварного рису. Прикрашаємо гілочками кропу і петрушки. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Меню повара
Перейти до меню повара: