Загрузка...

Компот

Компот
0
0
29 чер
Компот


Соки соками, але існує напій, який десятки років радує людство вітамінами круглий рік - це компот і його варять з усього, з чого тільки можна варити цей чудовий напій. У зимовий час компот компенсує брак фруктів і просто дарує незвичайне насолоду смаком і ароматом фруктів і ягід.

Інгредієнти:
• Вишня - 100г
• Червона смородина - 100г
• Ягоди ірги - 100ш
• Вода - 1,5л
• Цукор

Приготування:
• Ягоди промиваються (можна використовувати заморожені) і вкладаються в каструлю.
• Все заливається водою і доводять до кипіння.
• Вогонь зменшується, компот вариться протягом півгодини (іноді 40 хвилин при слабкому кипінні.
• Готовий компот проціджують, цукор додається за смаком. Приємного апетиту!

Компот - заготівля на зиму. Загальні правила:
• Ягоди і фрукти необхідно уважно переглядати на предмет пошкоджень і гнилі.
• Обов'язково ретельно промиваються.
• Щодо кісточкових плодів - обов'язково видаляються кісточки, так як в них міститься синильна кислота, яка є сильною отрутою, і по закінчення року зберігання таких компотів ця кислота переходить в плоди, тому якщо вже були закатані такі компоти раніше, слід вжити до закінчення року з моменту закачування.
• Банки ретельно промиваються в гарячій воді з харчовою содою, добре споліскують і стерилізують.
• Стерилізувати можна в духовці або над парою (для тих, хто користується стерилізацією).
• Кришки, використовувані для закочування повинні бути без подряпин, лакованими і з гумками, щільно прилеглими до країв кришки.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: