Компот

Компот
0
0
29 чер
Компот


Соки соками, але існує напій, який десятки років радує людство вітамінами круглий рік - це компот і його варять з усього, з чого тільки можна варити цей чудовий напій. У зимовий час компот компенсує брак фруктів і просто дарує незвичайне насолоду смаком і ароматом фруктів і ягід.

Інгредієнти:
• Вишня - 100г
• Червона смородина - 100г
• Ягоди ірги - 100ш
• Вода - 1,5л
• Цукор

Приготування:
• Ягоди промиваються (можна використовувати заморожені) і вкладаються в каструлю.
• Все заливається водою і доводять до кипіння.
• Вогонь зменшується, компот вариться протягом півгодини (іноді 40 хвилин при слабкому кипінні.
• Готовий компот проціджують, цукор додається за смаком. Приємного апетиту!

Компот - заготівля на зиму. Загальні правила:
• Ягоди і фрукти необхідно уважно переглядати на предмет пошкоджень і гнилі.
• Обов'язково ретельно промиваються.
• Щодо кісточкових плодів - обов'язково видаляються кісточки, так як в них міститься синильна кислота, яка є сильною отрутою, і по закінчення року зберігання таких компотів ця кислота переходить в плоди, тому якщо вже були закатані такі компоти раніше, слід вжити до закінчення року з моменту закачування.
• Банки ретельно промиваються в гарячій воді з харчовою содою, добре споліскують і стерилізують.
• Стерилізувати можна в духовці або над парою (для тих, хто користується стерилізацією).
• Кришки, використовувані для закочування повинні бути без подряпин, лакованими і з гумками, щільно прилеглими до країв кришки.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: