Кисіль з журавлини

Кисіль з журавлини
0
0
29 чер
Кисіль з журавлини


Смачний, насичений вітамінами, чудовий яскравий колір і незвичайний смак - кисіль з журавлини, саме його рецепт і пропонується вашій увазі.

1 варіант
Інгредієнти:

• Журавлина - 300г
• Вода - 1л
• Цукор - 130г
• Крохмаль - 50г

Приготування:
• Журавлина перебирається миється і розминається.
• Заливається водою і доводять до кипіння.
• Відвар проціджують, до нього додається цукор, розведений крохмаль - все доводиться знову до кипіння.
• Готовий кисіль розливають по тарілках, посипається цукром.
• Подається охлажденным.Приятного апетиту!

2 варіант
Інгредієнти:

• Журавлина - 300г
• Вода - 1л
• Цукор - 8 ст. ложок
• Крохмаль - 5 ст. ложок
• Цукрова пудра - 1 ст. ложка

Приготування:
• Ягоди перебираються, промиваються і обдають окропом.
• Ягоди протирають через сито, соку має бути приблизно склянку.
• У каструлю наливається літр води, у неї викладаються віджаті ягоди.
• Всі проварюється протягом 5 хвилин з моменту закипання.
• Відвар проціджують.
• Додається цукор - доводиться до кипіння.
• Крохмаль розвести в половині склянки води, ретельно перемішується, додається ще половина склянки води.
• Крохмаль вливається тонкою цівкою в киплячий сироп при постійному помішуванні у уникнути утворення грудочок.
• Кисіль буде густий! Готовий кисіль знімається з вогню і настояти 10 хвилин (коли припинить кипіння).
• Додається чистий журавлинний сік, віджатий на самому початку процесу - все ретельно перемішується (більше не кип'ятити!).
• Кисіль ставлять у прохолодне місце для застигання.
• Бортики посуду, в яку буде заливатися кисіль, змочується водою і опускається в цукор.
• Заливається охолоджений кисіль, зверху посипається цукровою пудрою.
• Подається охолодженим і добре застиглим. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: