Загрузка...

Кисіль з журавлини

Кисіль з журавлини
0
0
29 чер
Кисіль з журавлини


Смачний, насичений вітамінами, чудовий яскравий колір і незвичайний смак - кисіль з журавлини, саме його рецепт і пропонується вашій увазі.

1 варіант
Інгредієнти:

• Журавлина - 300г
• Вода - 1л
• Цукор - 130г
• Крохмаль - 50г

Приготування:
• Журавлина перебирається миється і розминається.
• Заливається водою і доводять до кипіння.
• Відвар проціджують, до нього додається цукор, розведений крохмаль - все доводиться знову до кипіння.
• Готовий кисіль розливають по тарілках, посипається цукром.
• Подається охлажденным.Приятного апетиту!

2 варіант
Інгредієнти:

• Журавлина - 300г
• Вода - 1л
• Цукор - 8 ст. ложок
• Крохмаль - 5 ст. ложок
• Цукрова пудра - 1 ст. ложка

Приготування:
• Ягоди перебираються, промиваються і обдають окропом.
• Ягоди протирають через сито, соку має бути приблизно склянку.
• У каструлю наливається літр води, у неї викладаються віджаті ягоди.
• Всі проварюється протягом 5 хвилин з моменту закипання.
• Відвар проціджують.
• Додається цукор - доводиться до кипіння.
• Крохмаль розвести в половині склянки води, ретельно перемішується, додається ще половина склянки води.
• Крохмаль вливається тонкою цівкою в киплячий сироп при постійному помішуванні у уникнути утворення грудочок.
• Кисіль буде густий! Готовий кисіль знімається з вогню і настояти 10 хвилин (коли припинить кипіння).
• Додається чистий журавлинний сік, віджатий на самому початку процесу - все ретельно перемішується (більше не кип'ятити!).
• Кисіль ставлять у прохолодне місце для застигання.
• Бортики посуду, в яку буде заливатися кисіль, змочується водою і опускається в цукор.
• Заливається охолоджений кисіль, зверху посипається цукровою пудрою.
• Подається охолодженим і добре застиглим. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: