Як варити кисіль

Як варити кисіль
0
0
29 чер
Як варити кисіль


Одне з найбільш корисних солодких страв, збагачених вітамінами і практично нешкідливих - це кисіль. Отже, як варити кисіль за всіма правилами, розберемося на прикладі двох рецептів.

Кисіль з агрусу
Інгредієнти:

• Аґрус - 1кг
• Цукор - 200-300г
• Крохмаль - 1 ст. ложка
• Ваніль

Приготування:
• Свіжий агрус очищається від чашолистків і гілочок, промивається проточною водою.
• Підготовлені ягоди висипають у каструлю, заливаються водою, так, щоб вона тільки покривала аґрус.
• Додається цукор, ваніль за смаком.
• Вариться на слабкому вогні з періодичним помішуванням.
• Коли ягоди трохи розм'якнуть і пустять сік, додається крохмаль, попередньо розведений у холодній воді (третину склянки).
• Кисіль доводиться до кипіння, остуджується.
• Подається охолодженим. Можна посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Кисіль з фініків
Інгредієнти:

• Цукор - 60г
• Фініки - 100г
• Кислота лимонна - 2г
• Крохмаль - 40г
• Вода - 900мл

Приготування:
• Фініки перебираються і промиваються, якщо вони з кісточками, то останні видаляються.
• Фініки пропускаються через м'ясорубку (можна використовувати протиральну машину).
• Заливаються гарячою водою і варяться хвилин 10.
• Додається лимонна кислота, цукор - все доводиться до кипіння.
• Вводиться розведений у холодній воді картопляний крохмаль, знову доводять до кипіння.
• Готовий кисіль розливають у порціонний посуд.
• Подається охолодженим. Прекрасний десерт! Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: