Загрузка...

Як варити кисіль

Як варити кисіль
0
0
29 чер
Як варити кисіль


Одне з найбільш корисних солодких страв, збагачених вітамінами і практично нешкідливих - це кисіль. Отже, як варити кисіль за всіма правилами, розберемося на прикладі двох рецептів.

Кисіль з агрусу
Інгредієнти:

• Аґрус - 1кг
• Цукор - 200-300г
• Крохмаль - 1 ст. ложка
• Ваніль

Приготування:
• Свіжий агрус очищається від чашолистків і гілочок, промивається проточною водою.
• Підготовлені ягоди висипають у каструлю, заливаються водою, так, щоб вона тільки покривала аґрус.
• Додається цукор, ваніль за смаком.
• Вариться на слабкому вогні з періодичним помішуванням.
• Коли ягоди трохи розм'якнуть і пустять сік, додається крохмаль, попередньо розведений у холодній воді (третину склянки).
• Кисіль доводиться до кипіння, остуджується.
• Подається охолодженим. Можна посипати цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Кисіль з фініків
Інгредієнти:

• Цукор - 60г
• Фініки - 100г
• Кислота лимонна - 2г
• Крохмаль - 40г
• Вода - 900мл

Приготування:
• Фініки перебираються і промиваються, якщо вони з кісточками, то останні видаляються.
• Фініки пропускаються через м'ясорубку (можна використовувати протиральну машину).
• Заливаються гарячою водою і варяться хвилин 10.
• Додається лимонна кислота, цукор - все доводиться до кипіння.
• Вводиться розведений у холодній воді картопляний крохмаль, знову доводять до кипіння.
• Готовий кисіль розливають у порціонний посуд.
• Подається охолодженим. Прекрасний десерт! Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: