Рецепти з фото і відео

Рис

Рис
0
0
18 чер
Рис


Кухня більшості східних країн не мислить себе без цього продукту, там рис стоїть на першому місці, як у нас хліб, це таке ж основне блюдо. Рис чудово поєднується з багатьма продуктами - з м'ясом та рибою, з овочами і грибами. Але треба вміти його готувати смачно, а це - ціле мистецтво. Освоїмо? Для початку приготуємо рис по самому простому рецептом і отримаємо смачний розсипчастий гарнір до рибного або м'ясного блюда.

Інгредієнти
• Рис Басматі - 1ст.
• Вода /бульйон - 2ст.
• Сіль за смаком
• Олія рафінована рослинна олія або масло вершкове - 25г

Готуємо:
• Рис добре промити - для цього його позначити в миску, налити туди води, потім промити і відкинути на сито. Повторити процедуру не менше 4-5 разів.
• Залити промитий рис бульйоном або чистою водою, посолити за смаком. Якщо рис готується з рослинним маслом - його влити в каструлю, де буде варитися рис.
• Поставити каструлю на вогонь, після закипання зменшити нагрів і варити до готовності близько 15 хвилин. Якщо рис варився без рослинної олії - присмачити його вершковим маслом.
Ось і все, гарнір до м'ясного або рибного блюда готовий. Приємного апетиту!
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: