Загрузка...

Запіканка з брюссельської капусти

Запіканка з брюссельської капусти


Брюссельська капуста все-таки поза загальною увагою, більш популярні звичайна білокачанна, кольорова або капуста броколі, з якими існує велика кількість рецептів. Хоча з корисним і смаковим властивостям вона нітрохи не гірше, а десь навіть виграє у інших сортів. Сьогодні мною було вирішено виправити таку несправедливість і внести свій внесок у просування цього продукту. Тим більше брюссельська капуста, як виявилося, досить поширена в магазинах і ціна цілком доступна. Запіканка по даному рецепту відмінно підходить до сніданку: готується швидко і нескладно, інгредієнти завжди є під рукою або в холодильнику.
Запіканка з брюссельської капусти
0
0
04 гру
Інгредієнти:
  • Брюссельська капуста - 250-300 г
  • Сосиски або сардельки - 2 шт.
  • Куряче яйце - 1 шт.
  • Вершкове масло - 20 г
  • Молоко - 100-150 мл
  • Борошно - ½ ст. ложки
  • Мускатний горіх - на кінчику ножа
  • Зелень (кріп, петрушка, зелена цибуля)
  • Соль
Спосіб приготування:
  • Крок 1

    Брюссельську капусту вимити і відварити в киплячій підсоленій воді 10-15 хвилин, тим часом приготувати соус: розтопити в сковороді вершкове масло, обсмажити в ньому борошно.

  • Крок 2

    Потім влити молоко, помішуючи. На слабкому вогні проварити 3 хвилини, додати сіль і мускатний горіх за смаком..

  • Крок 3

    Ковбасні вироби нарізати невеликими шматочками.

  • Крок 4

    Капусту трохи остудити і нарізати половинками.

  • Крок 5

    Викласти капусту у форму для випікання разом з нарізаними сосисками.

  • Крок 6

    В охолоджений соус вбити яйце, ретельно перемішати.

  • Крок 7

    Залити цією сумішшю капусту з сосисками і відправити в розігріту духовку.

  • Крок 8

    Готувати при температурі 220 градусів приблизно 15 хвилин, готову страву посипати дрібно нарізаною зеленню.

  • Крок 9

    Їсти відразу в теплому вигляді.

  • Крок 10

    Бажаю вам приємного апетиту!

Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря

УВАГА! Ви не можете добавити коментарій! Шановний відвідувач, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.

Меню повара


Перейти до меню повара: