Рецепти з фото і відео

Капуста квашена

Капуста квашена
+1
0
02 лип
Капуста квашена


Квашена капуста - це традиційно слов'янське рецепт. Капуста квашена є відмінною закускою і доповненням до багатьох страв.

Квашена капуста з червоним перцем і морквою
Основні інгредієнти:

На 10 кг капусти необхідно:
• 2 кг солодкого перцю;
• 1 пучок петрушки;
• 3 кг моркви;
• 250 г солі;
• 1 корінь селери;
• Чорний перець;
• Лавровий лист.

Процес приготування:
• Шаткуємо капусту. Перець, моркву і селеру нарізаємо тонкими смужками, подрібнюємо петрушку. Перемішуємо овочі з сіллю і на дві години залишаємо, щоб вони овочі просочилися.
• Отриману суміш укладаємо в банки, присипавши чорним перцем і ложем лавровий лист. Зверху кладемо гніт, і залишаємо для бродіння в теплому місці.

Квашена капуста з хріном і буряком
Основні інгредієнти:

На 8 кг капусти:
• 100 г хрону;
• 100 г часнику;
• 2 великі буряків;
• 1 пучок петрушки.
Для розсолу:
• 200 г цукру;
• 200 г крупної солі;
• 4 л води.

Процес приготування:
• Розрізаємо капусту на великі шматки приблизно 300г. Натираємо хрін на тертці, режим буряк на кубики, часник і петрушку дрібно рубаємо.
• Перекладаємо підготовлені овочі в емальований посуд. Кип'ятимо воду, додаємо цукор і сіль. Нехай розсіл трохи охолоне, потім заливаємо їм капусту, укладаємо зверху гніт, і витримуємо дві доби в теплому місці. Потім переносимо банки в прохолодне місце і витримуємо 4 дні.
Схожі рецепти:
Загрузка...
Додавання коментаря
Напівжирний Нахилений текст Підкреслений текст Перекреслений текст | Вирівнювання по лівому краю По центру Вирівнювання по правому краю | Вставка смайликів Вибір кольору | Прихований текст Вставка цитати Перетворити вибраний текст з транслітерації в кирилицю Вставка спойлеру
Меню повара
Перейти до меню повара: